Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli, Jarla a Scruffy vyrážejí do Bangkoku!

21. 2. 2018 | 04:03 Hearthstone
Nestává se příliš často, aby měli čeští hráči příležitost ukázat své dovednosti na asijském kontinentu. Jedna taková bude v polovině března, a to hned trojnásobná!
Výchozí obrázek

Nestává se příliš často, aby měli čeští hráči příležitost ukázat své dovednosti na asijském kontinentu. Jedna taková bude v polovině března, a to hned trojnásobná!

Nový kvalifikační systém Hearthstone Championship Tour nabízí zastávky po celém světě. Do úvodní evropské se probojovalo trio Jarla, Heki a zataro, ani jeden z hráčů se však neprobojoval do semifinále. Následující zastávky neprobíhají formou online kvalifikace a následného turnaje pro 16 hráčů, nýbrž otevřenými registracemi přímo na event. Co to ve výsledku znamená? Martin 'Vanik' Vaniš cestuje do Osla, ale jiná trojice si vybrala exotičtější destinaci. Oldřich 'Faeli' Mahdal, Pavel 'Scruffy' Janík a Jaromír 'Jarla' Vyskočil letí do Bangkoku!

Populární výletní destinace přivítá 256 Hearthstone hráčů z celého světa, kteří se poperou o prize pool $ 15 000 a 191 HCT bodů. Pátý Hearthstone Championship Tour Stop odstartuje 16. března a půjde o opravdý křest ohněm. Hráči budou totiž nasazeni přímo do Double Elimination pavouka, kde dvě prohry znamenají konec v turnaji. Thajského šampiona budeme znát o dva dny později, ten si kromě 15 důležitých HCT bodů odnese i odměnu 3 a půl tisíce dolarů.

Pro Faeliho, jednoho ze dvou eSubáků, půjde po triumfu na UNIZA Masters o druhou účast na asijském turnaji, premiéru si loni odbyl po úspěšné kvalifikaci na čínskou akci World Cyber Arena. Naopak nejnovější přírůstek norského týmu Nordavind, reprezentant Jarla, bude jedním z mála hráčů, kteří se zúčastní již druhé zastávky okruhu HCT. A co Scruffy? Ten bude bezpochybně chtít v Bangkoku ukázat, že se mistrem ČR nestal loni nadarmo! Přípravu tohoto tria i Vanika cestujícího o týden později do Osla budeme náležitě sledovat a těšit se můžete i na rozhovory.

Štítky: Faeli, HCT 2018, Jarla, Scruffy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.