Přejít k hlavnímu obsahu

Do PUBG přibude možnost zvolit si mapu

19. 4. 2018 | 18:04 PUBG: Battlegrounds
Vypadá to, že jsme se po velice dlouhé době dočkali. Vývojáři konečně oznámili přidání možnosti pro volbu mapy, tudíž by se snad již nemělo stávat, že budete hrát 10 her v řadě Miramar a potom 10 her v řadě Erangel.Dlouho očekávaná možnost pro změnu mapy by se měla konečně stát součástí hry. Vývojáři tuto velice dlouhou prodlevu ospravedlňují tím, že každou novou funkci chtějí dopodrobna promyslet a předejít tím jakýmkoliv potížím. Jak se jim to povedlo uvidíme v další aktualizaci.
Výchozí obrázek

Vypadá to, že jsme se po velice dlouhé době dočkali. Vývojáři konečně oznámili přidání možnosti pro volbu mapy, tudíž by se snad již nemělo stávat, že budete hrát 10 her v řadě Miramar a potom 10 her v řadě Erangel.

Dlouho očekávaná možnost pro změnu mapy by se měla konečně stát součástí hry. Vývojáři tuto velice dlouhou prodlevu ospravedlňují tím, že každou novou funkci chtějí dopodrobna promyslet a předejít tím jakýmkoliv potížím. Jak se jim to povedlo uvidíme v další aktualizaci.

Bylo potřeba vyřešit 2 hlavní problémy - zda tato možnost nezmění dobu matchmakingu, a druhý problém byl, že hráči na různých regionech mají různé požadavky, tudíž bude opravdu tato možnost vyhovovat všem? Po dlouhém přemýšlení vydávají systém, který si za chvíli představíme a který považují za nejlepší řešení. 

Podoba této funkce může být lehce odlišná, jakmile bude implementována do hry, ale zatím platí toto:

  • Kliknutím si můžete vybrat mapu, kterou chcete hrát
  • Pokud nějakou mapu hrát nechcete, jednoduše jí odoznačíte
  • Pokud vybere více než jednu mapu, hra automaticky vybere mapu náhodně

Práce na této funkci je již skoro u konce a na běžné servery by se měla dostat krátce po vydání na experimentálních serverech.

Co si myslíte o této změně? Za nás určitě palec nahoru, i když otázka je, proč to PUBG corp. trvalo tak dlouho...

Štítky: PUBG