Přejít k hlavnímu obsahu

Oznámení obřího PUBG Global Invitational 2018

25. 4. 2018 | 02:10 PUBG: Battlegrounds
Vzhledem k současné popularitě PUBG se asi není moc co divit, že se rozvíjí i esport v této battle royale hře. Oznámení, které ale nyní vydalo PUBG corp., ale myslím čekal jen málokdo. Oznámili totiž první "Major" o obrovský prize pool.
Výchozí obrázek

Vzhledem k současné popularitě PUBG se asi není moc co divit, že se rozvíjí i esport v této battle royale hře. Oznámení, které ale nyní vydalo PUBG corp., ale myslím čekal jen málokdo. Oznámili totiž první "Major" o obrovský prize pool.

CS:GO má svůj Major již dlouho a nyní se o podobnou věc snaží i vývojáři PUBG. Proto oznámili PUBG Global Invitational 2018 (PGI 2018). Bude se jednat o obrovský turnaj, kterého se zúčastní 20 týmů v boji o prize pool v hodnotě 2 milionů dolarů. Jedná se o úplně první turnaj tohoto druhu a je oficiálně pořádaný vývojáři, takže kvalita je snad zajištěna. A kdy a kde, že toto vše proběhne? Vše proběhne kousek od nás, v Berlíně a již relativně brzy, hrát se bude od 25. července do 29. července.

Jak jsme již zmiňovali, tohoto turnaje se zúčastní 20 týmů, jenž si ale budou muset svojí cestu vybojovat přes kvalifikace, takže šanci má každý. Kvalifikace budou probíhat v Severní Americe, Evropě a v Asii a odstartují na začátku července. Zajímavostí je, že se bude hrát jak v režimu FPP, tak i v režimu TPP, který na turnajích tak často nevidíme.

Zde vidíte tabulku, kolik týmů z každého regionu postupuje:

K tomuto turnaji se vyjádřil i samotný ředitel společnosti PUBG corp., pan Changhan Kim:

"PUBG Global Invitational 2018 je mezník pro PUBG corp. z toho důvodu, že ukazuje potenciál esportu v PUBG. Tým PUBG Corp. neúnavně pracuje, aby zajistil, že PGI 2018 bude příkladem vrcholové soutěže v PUBG a opět přivede k životu to veškeré vzrušení, radost a napětí, které patří ke sledování vrcholového hraní PUBG, ideálně nejen pro návštěvníka na PGI ale i pro diváka doma na streamu.

Své vyjádření vydal i nejznámější český profesionální hráč, Martin "spajKK" Beneš:

Máme zde oznámení prvního majoru v PUBG. Jsem sám zvědav jak to bude vypadat, ale price pool 2miliony $ je víc než lákavý.

Vzhledem k tomu, že je to první major v PUBG jako takový, tak předpokládám, že nebudou žádné invity a všechny týmy se budou muset probojovat kvalifikacemi.

Je to krok, který rozhodně scéna PUBG potřebuje. Co se týká kompetitivní scény, tak dost opadá a na nejlepší LAN finále (GLL), kde byly nejlepší týmy světa a hrály se opravdu povedené hry, tak koukalo okolo 10 tisíce lidí, což je opravdu málo oproti tomu kolik lidí PUBG hraje. Doufám, že je to ten krok, které opět nakopne kompetitivní scénu PUBG.

Jaký je váš názor a vaše očekávání od tohoto turnaje? Podělte se s námi v komentářích!