Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla: Hearthstone mě stále baví

25. 4. 2018 | 21:00 Hearthstone
Bývalý reprezentant týmu eSuba, ladderový bůh a úřadující mistr světa z týmové soutěže HGG, to je Jaromír "Jarla" Vyskočil. Co na sebe prozradil v našem rozhovoru?Ahoj Jarlo, hned na úvod se musím zeptat – věřil sis na postup?
Výchozí obrázek

Bývalý reprezentant týmu eSuba, ladderový bůh a úřadující mistr světa z týmové soutěže HGG, to je Jaromír "Jarla" Vyskočil. Co na sebe prozradil v našem rozhovoru?

Ahoj Jarlo, hned na úvod se musím zeptat – věřil sis na postup?

Ahoj. Na postup jsem si věřil, ale věděl jsem, že i kdybych to tentokrát nezvládl, tak budu mít šanci na dalších sklizních a v případě neúspěchu zde bych se stejně nejspíše umístil v top 2 bodování za celý rok a to by mi zajistilo letos už přímý postup na MČR. Možná právě díky tomu, že jsem nebyl pod tlakem, tak se dařilo.

Tvůj line-up nebyl nikterak neobvyklý, zvolil bys nyní jinou taktiku? Myslíš, že jsi mohl postavit lepší decky?

Na turnaj jsem se připravoval hlavně s Valdaboyem, ale také jsem konzultoval trošku už line-up na EU play-offs s mým spoluhráčem Hunteracem a tak nějak jsme se shodli, že toto by mohl být jeden z těch nejlepších. Vždy se dá najít jiná strategie a postavit odlišné decklisty, také meta se mění strašně rychle, ale tentokrát jsem byl se svými balíčky velmi spokojen a myslím si, že bych změnil maximálně tak 2-3 karty.

Spolu s tebou si spot v Brně vyhráli také Findan, Pokrovac a Vlčák, překvapil tě svým postupem někdo z nich? 

Findan a Pokrovač byli také jedni z favoritů na postup. Trošku mě překvapilo, že se kvalifikoval i Vlčák, protože se mi uplně nelíbily některé jeho techy, ale fungovalo mu to, takže postup si bezpochyby zasloužil.

Odbočme chvíli od Sklizně, co tě vůbec přivedlo k tomu začít s HS?

Před Hearthstonem jsem hrál několik let World of Warcaft. HS jsem poprvé viděl u kamaráda, ještě když byla beta. Zalíbilo se mi a tak nějak jsem z World of Warcraft světa přešel do WoW světa v podobě kartiček. Ve Wowku jsem vždy soutěžil v 2v2 a 3v3 arénách a umisťoval jsem se v topkách, to mi možná pomohlo i při soutěžení v HS.

O tobě je známo, že hraješ strašně ladder, vždyť tento rok na tebe čeká již podruhé místo v HGG týmů právě za nejvíce HCT bodů ze všech hráčů v ČR. To tě stále Hearthstone baví? Nejsi už tak trochu přehraný?

Kdyby mě Hearthstone nebavilo, tak bych ho nehrál (směje se). Tento měsíc začaly team standingy, takže je ještě větší motivace se dobře umístit na ladderu. Samozřejmě chceme společně s Hunterem a ntR vyhrát. Také jsem v last call maratonu momentálně v TOP 10 (na prvního Hunterace ztrácím myslím 15 bodů), takže stačí jeden úspěšný Tour Stop a mohlo by být vyrovnáno!

Jarla jako čerstvý mistr světa.

Multifunkčnost jsi ukázal i během Sklizně – mimo samotného turnaje jsi totiž ještě hrál kvalifikace v EW series. Jak jsi to proboha všechno stíhal?

Stačí rozjet 2x Hearthstone a trošku víc se soustředit (směje se).

Postoupit na MČR je jedna věc, předvést dobrý výsledek v Brně druhá. Řekni nám na na konec, jak si věříš na samotné MČR ? 

Já se spíš soustředím na zahraniční turnaje, ale určitě by bylo pěkné zvítězit i na domácí půdě. Určitě se pokusím co nejlépe připravit a uvidíme, jak to za pár měsíců na MČR dopadne. 

Díky za rozhovor, vzkaz pro fanoušky na závěr?

Díky všem co mi fandí, brzy bude venku volba národního týmu pro HGG, takže na své fanpage postnu koho bych si přál v týmu a budu rád, pokud můj tým podpoříte v hlasování. 

Štítky: MČR mobile, Vodafone
miluju videohry a hlavně ligu legend