Přejít k hlavnímu obsahu

Findan: Na postup jsem si věřil

26. 4. 2018 | 18:10 Hearthstone
Ještě před samotným vítězem si musíme představit stříbrného medailistu. Tím není nikdo jiný, než reprezentant eSuby a populární streamer Václav "Findan" Prosser. Co na sebe prozradil?Ahoj Findane, hned takhle ze začátku, věřil sis před začátkem Sklizně na postup?
Výchozí obrázek

Ještě před samotným vítězem si musíme představit stříbrného medailistu. Tím není nikdo jiný, než reprezentant eSuby a populární streamer Václav "Findan" Prosser. Co na sebe prozradil?


Ahoj Findane, hned takhle ze začátku, věřil sis před začátkem Sklizně na postup?

Ahoj, rozhodně jsem si na postup věřil, po odhalení decklistů ostatních hráčů sice už otrochu méně, ale pořád ano.

Tvůj line-up nebyl nikterak netradiční, když se na to podíváš zpětně, udělal bys v decklistech nějaké změny?

Čekal jsem podstatně víc agresivních balíčků, než jich tam ve výsledku bylo, takže jsem vzal hodně antiaggro line-up a targetoval jsem tedy veškeré aggro. Nakonec tam line-upů s aggro decky bylo hodně málo a já měl celkem štěstí, že jsem v prvních dvou kolech právě potkal dva agresivní line-upy, což mi dost usnadnilo cestu až do třetího kola, pak už to bylo těžší. Takže kdybych hrál turnaj znova, tak ačkoliv jsem skončil na druhém místě, bych vzal úplně jiný line-up, pravděpodobně něco podobné tomu, co hrál Vlčák.

Spolu s tebou si spot v Brně vyhráli také Jarla, Pokrovac a Vlčák, překvapil tě svým postupem někdo z nich? 

Ani jeden mě postupem nepřekvapil, všichni tři hrajou velmi kvalitně. Celkově sklizeň byla našlapaná výbornými hráči, takže by pro mě nebyl překvapením vůbec nikdo.

Odbočme od Sklizně, co tě vůbec přivedlo k tomu začít s HS? 

Já upřímně už ani nevím, jak jsem přišel na Hearthstone, tehdy jsem ještě totiž nevěděl, co pro mě tahle karetní hra bude znamenat, tak jsem to nějak nebral jako zlomovou událost.

A kdy jsi to začal brát vážně, kdy jsi začal přemýšlet nad tím, že bys někdy mohl hrát na turnajích?

Asi když jsem poprvé hitnul legendu (tak tři roky zpět) a kamarád ze třídy mi řekl, že bych mohl nějaké ty turnaje zkusit.

A na konec jednoduchá otázka – jak si na samotné MČR věříš? 

MČR je sice pořád hodně daleko, ale rozhodně se na něj budu připravovat, jak jen budu moc. Snad zas nevypadnu s Gumicukem jako minulý rok (směje se). 

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Já také děkuji. Fanouškům bych chtěl poděkovat za veškerou podporu, viděl jsem, jak jste fandili v chatu a moc mě to potěšilo!

miluju videohry a hlavně ligu legend