Přejít k hlavnímu obsahu

EW Series: Kamalii a Heki postupují z turnaje legend

25. 6. 2018 | 17:01 Hearthstone
V neděli se odehrála třetí kvalifikace na ElectroWorld Series - turnaj hostovaný českou legendou StanemCifkou. A o legendy šlo i v tomto turnaji, všichni kdo se účastnili, museli mít legendární card back, takže spolu soupeřili samí ostřílení hráči a hráčky. Pojďme se podívat, kdo v této konkurenci uspěl.
Výchozí obrázek

V neděli se odehrála třetí kvalifikace na ElectroWorld Series - turnaj hostovaný českou legendou StanemCifkou. A o legendy šlo i v tomto turnaji, všichni kdo se účastnili, museli mít legendární card back, takže spolu soupeřili samí ostřílení hráči a hráčky. Pojďme se podívat, kdo v této konkurenci uspěl.

Vítězkou se stala Jana "kamalii" Kopecká, kterou můžete znát z mnoha turnajů v League of Legends a Hearthstone. Rozhovor s ní najdete na konci článku. Druhým postupujícím není nikdo jiný, než váš dopisovatel a autor tohoto článku Jan "Heki" Karel z týmu Inside Games. Cenu útěchy v hodnotě 1000 korun za nepostupové 3.-4. místo si odnášejí Jan "Jispo" Jašpar a Lubomír "Lubert1308" Senz. 

ElectroWorld Series, kvalifikace #3
Čtvrtfinále Semifinále Finále Vítěz
mapa mapa mapa  
 
{#Česká Republika} Bachi0         
    {#Česká Republika} kamalii3     
{#Česká Republika} kamalii3         
        {#Česká Republika} kamalii3 
{#Česká Republika} Jispo3         
    {#Česká Republika} Jispo0     
{#Česká Republika} Bende1         
            {#Česká Republika} kamalii
{#Česká Republika} Lubert13083        Vítěz
    {#Česká Republika} Lubert13082      
{#Česká Republika} Greedlord1         
        {#Česká Republika} Heki2  
{#Česká Republika} Heki3         
    {#Česká Republika} Heki3      
{#Česká Republika} radecek12232        
 

Než se vrhneme na rozhovor, tak přidám pár postřehů a zážitků ze svého pohledu:

"Od soutěžního hraní jsem si tuhle MČR sezónu dával menší pauzu, protože jaro je mým nejoblíbenějším obdobím v roce a po zimě strávené u PC na ladderu a v kanceláři v práci jsem potřeboval oddych, abych úplně nevyhořel. Bylo proto celkem úsměvné, když jsem minulý čtvrtek hrál asi po měsíci nightcup proti onekillerovi a ve druhém kole zahrál Dead's Man Hand, protože jsem si obrázek spletl s Forge of Souls. Korunoval jsem to tím, že jsem se snažil zničit 5/5 miniona pomocí útoku 4/8, čímž jsem odevzdal vyhranou hru. To už jsem se nad sebou vážně zastyděl s vědomím, že myšlení by v hlavě furt bylo, ale s tou stařeckou nepozorností je třeba něco dělat. Rozhodl jsem se pořádně rozehrát a o víkendu odehrál spoustu arén a 5 z nich za Warriora s průměrem 8,6. V sobotu byla sice na řadě kvalifikace na HCT v Japonsku, ale ta se hrála podle jejich času, což pro Evropany znamenalo vstávat ve tři hodiny ráno, a to jsem nedokázal. Radši jsem se pořádně vyspal a odpoledne zašel zafandit na C00L ligu. V neděli jsem měl naplánovaný výlet, ale kvůli hnusnému počasí jsme to odložili a mně se tak naskytla příležitost zahrát si legendární kvalifikaci na EW. Lineup jsem zkopíroval od amerického hráče Doga, protože s ním jde na letní mistrovství a kvalifikoval se i do Japonska. Balíčky fungovaly dobře, ale většina zápasů byla extrémě těsná. První kolo jsem zase potkal onekillera, který se sotva vrátil z Prahy z vítězné C00L ligy. Únava na něm byla znát a gentlemansky mi vrátil moje missplaye ze čtvrtka. Zbytek zápasů byl opravdu náročný, ale nakonec to vyšlo a kvalifikoval jsem se."

A teď už slíbený rozhovor s vítěznou kamalii:

Gratuluji k výhře v celé kvalifikaci! Dlouho jsme o tobě herně neslyšeli, naposledy to bylo Samsung finále tuším vloni v létě?

Děkuji. Ano, naposledy jsem se zúčastnila Samsung finále, kde jsem si díky bohu nedala 0:1.

Co tě přimělo vrátit se k soutěžení? Byly to výkony tvého přítele Oldy (Faeliho)?

K soutěžení mě přimělo to, že nesouhlasím s tím, co většina lidí tvrdí o holkách (třeba že jsou boosted). Kolikrát jsou to přitom právě oni sami, kdo má máslo na hlavě. Nicméně Oldovy úspěchy mě taktéž motivují ke hraní celkově, neboť chci být ta, se kterou může testit a rozebírat plejády. Chtěla bych Oldovi poděkovat za přípravu lineupu. Doufám, že na mě bude pyšný.

A proč sis dneska vybrala zrovna tyto balíčky?

Můj lineup by měl trestat roguny, které nemám zrovna v oblibě. Uspokojuje mě, když se soupeři pokazí hra, což je u roguny časté.

Máš nějaký vzkaz fanouškům nebo něco, co bys ráda dala vědět čtenářům obecně?

Mým jediným fanouškem je můj kocour Micák, který nemá rád Dirty Raty. Chyby snad časem vypiluji, protože i když se člověk může proslavit missnutím lethalu, tak já bych se jim raději příště vyhnula. Tajně doufám, že sis toho při našem zápasu nevšiml. Bracketem jsem prošla poměrně v pohodě, dokud jsem nenarazila na tebe, protože jsi mě potrápil nejvíce. Jinak po většinu času stačilo hrát to, co svítilo zeleně. Děkuji za rozhovor a posílám zdary.

Také děkuji a na viděnou na finále v srpnu!

Samotné finále se bude konat někdy v první polovině srpna. Předtím nás však ještě čeká poslední kvalifikace, která proběhne v sobotu 21.7. Ta bude dostupná všem předplatitelům (subscriberům) z twich kanálů Standy Cífky. 

Štítky: heki