Přejít k hlavnímu obsahu

Vanik: Spadl mi obří kámen ze srdce

15. 8. 2018 | 20:51 Hearthstone
Vodafone Letní Sklizeň je za námi, my si jdeme popovídat s postupujícími! Po Valdaboyovi přichází rozhovor s Vanikem!
Výchozí obrázek

Vodafone Letní Sklizeň je za námi, my si jdeme popovídat s postupujícími! Po Valdaboyovi přichází rozhovor s Vanikem!

Jak se cítíš po zisku třetího místa na Letní Sklizni?

Cítím se výborně, spadl mi obří kámen ze srdce, je to už třetí MČR, o které aktivně bojuji! 

Čekal jsi to před začátkem Sklizně?

Před začátkem Sklizně jsem si dost věřil, dávám do hry teď hodně času a cítím, že jsem lepší a lepší. Po zveřejnění decklistů jsem byl trošku skeptičtější, protože jak Krajda, tak Rastafish na mě měli dobrý matchup. Věřil jsem ale, že už to konečně dopadne dobře.

Jak vůbec probíhala tvá cesta na Sklizeň?

No, když se MČR sezona blížila ke konci, spočítal jsem si, že budu potřebovat TOP 100 ladder finish. A to se mi v červnu povedlo.

Na MČR ses dostal poprvé – jakto, že to nevyšlo již minulé ročníky?

Tady bych řekl, že to bude kombinace smůly a špatného odhadování české mety. Přece jen, na MČR 2016 jsem nepostoupil jen o jedno místo, a loni jsem hrál neúspěšně tři Sklizně. Bohužel jsem se na nich po zveřejnění decklistů vždy ocitl v nefavorizovaném spotu. Bylo to tak i letos, ale to už jsem dokázal porazit špatné odds a to místo si urvat!

Odbočme chvíli od Sklizně a vraťme se trošičku do minulosti. Jak jsi s Hearthstonem začal?

Někdy na začátku roku 2015 mi hru ukázal můj mladší brat. Říkal, že je to docela o přemýšlení a mohlo by mi to jít. Já jsem v té době na počítači moc času netrávil, takže se mi to moc nezdálo. Každopádně když se podívám zpátky, asi měl pravdu (směje se).

Měl jsi už tehdy nějaké progamingové ambice?

Vůbec ne, na scénu jsem se dostal dost kuriózním způsobem. V podstatě mě vůbec nebavilo hrát ladder, ale stále jsem chtěl měřit síly s ostatními hráči. Hledal jsem na internetu různé turnaje, do kterých se můžu zapojit, a asi můj druhý online turnaj, jež se mi nakonec podařilo i vyhrát, byla kvalifikace na Gamers Assembly do Helsinek. Najednou mi psali lidi, kdo jsem a jestli nebudu hrát za jejich tým, a já objevil celý svět kolem esportu. Takže jsem v podstatě po pár měsících hraní jel na LANku do Finska. Sometimes lucky, no (směje se).

A na závěr, jak se do Brna těšíš?

Moc! Vloni jsem si akci užil z divácké perspektivy a letos jsem ready ukázat se na stage!

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Díky všem za podporu, já budu dál tvrdě dřít a zlepšovat se! Přijďte se taky někdy podívat na můj stream, který teď rozjíždím. Rád pokecám každý všední den od 10-16h na mém Twitch kanále.

Štítky: MČR mobile, Vodafone
miluju videohry a hlavně ligu legend