Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlédnutí za druhou HCT sezónou

31. 8. 2018 | 21:41 Hearthstone
Letošní druhé Playoffs jsou za dveřmi a je na čase se podívat na to, jak probíhala celá předchozí kvalifikační sezóna Hearthstone Championsthip Tour neboli HCT. Součástí této sezóny byla poprvé i soutěž týmová, a tak známe i deset momentálně nejlepších týmů na světě. 
Výchozí obrázek

Letošní druhé Playoffs jsou za dveřmi a je na čase se podívat na to, jak probíhala celá předchozí kvalifikační sezóna Hearthstone Championsthip Tour neboli HCT. Součástí této sezóny byla poprvé i soutěž týmová, a tak známe i deset momentálně nejlepších teamů na světě. 

Druhá sezóna trvala od dubna do konce července a hráčům se započítávaly body za tři nejúspěšnější výsledky na ladderu ze čtyř měsíců. Byl tak prostor pro taktizování, ale i možnost dát si na měsíc od ladderu úplnou pauzu. Další možnost jak získat body, bylo zúčastnit se některého z devíti Tour Stopů. V každém ze tří regionů (Evropa, Amerika, Asie-Pacifik) se konaly tři tyto turnaje. Zbylé body hráči mohli získat dobrým umístěním v předchozích Playoffs, což se podařilo i některým tuzemským hráčům. Konečný počet bodů nutný pro účast v evropských playoffs byl 39 a Evropa tak opět potvrdila, že je zdaleka nejtěžším regionem. Naopak v Americe stačilo pro účast mezi top 64 z tohoto regionu bodů pouze 27, což je o jeden celý top50 ladder finish méně.

Prvním dvěma turnajům sezóny (Sao Paulo, Taipei) předcházely online kvalifikace a bohužel žádným domácím hráčům se na ně nepodařilo probojovat. První turnaj byl posledním před rotací a dominoval v něm Muzzy s kontrolním lineupem. Taiwan znamenal premiéru pro Witchwood metu a ovládl ho filipínský hráč switch s Face Hunterem. Následovala dvojice Dreamhacků, jeden ve francouzském Tours a druhý v americkém Austinu. Turnaj v Tours dopadl pro našince výborně, Jarla se dostal do top8 a Scruffy dokonce až do finále, kde nestačil na Belgičana (kterého si často pletou s Francouzem) Mavericka. Zde se podruhé ukázala na metě síla Quest Rogue, která následně dostala již druhý nerf.   

Štítky: HCT 2018