Přejít k hlavnímu obsahu

AOC MČR Tour: Dynamo Eclot se stávají šampiony a na MČR vstoupí z prvního koše!

17. 10. 2021 | 18:17 Counter-Strike 2 Reportáž
Mistrovská část AOC MČR Tour se nám přehoupla do své druhé části, play-off rozluští celý rébus účastníků Vodafone MČR 2021. Kdo se s kým potká a jaké má šance?
Play-off Mistrovské části - AORUS MČR Tour
Play-off Mistrovské části - AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Finální boje o postup na MČR jsou za dveřmi. Všechny účastníky, pokud u nich nedojde k velkým změnám, budeme vědět už po finálovém hracím dni Mistrovské části AOC MČR Tour, který bude samozřejmě ve znamení play-off. Čtyři nejlepší ze základní části, tj. 2 z každé skupiny, se mezi sebou utkají nejdříve v semifinále, následně pak vítězové zabojují ve velkém finále.

A co je ve hře? Nejvíce samozřejmě získá šampion, který obdrží přímou pozvánku do Brna, kde bude losován s těmi nejlepšími z prvního koše. Přesně tento prostý scénář se musí stát Cryptově, která na svém kontě drží jen pár MČR bodů a tohle je pro ní jediná možná cesta. Na druhého bude čekat pěkných 700 bodů, a na tuto metu chtějí dosáhnout eEriness MARVO, aby měli jistotu jasného postupu, ale to samé platí i pro GLORE, kteří jsou jen pár bodů před nimi. Boj o bronz se nehraje, tudíž na třetího i čtvrtého čeká 450 bodů. I tento nižší počet už stoprocentně bude stačit Dynamo Eclot, ale i přesto doufejme, že se nám ukáží v plné parádě. V play-off překvapivě neuvidíme Sampi.Tipsport, ale ti mají ještě více bodů než DNE a postup v kapse též.

Mistrovská část AOC MČR Tour – finále
Cryptova vs. Dynamo Eclot
K1-FiDa  Česká republika
ZEDc  Slovensko
nbqq  Česká republika
Valencio  Česká republika
capseN  Česká republika
   

Dynamo Eclot

16:1
16:12

eEriness MARVO - logo Česká republika replay
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík
 Česká republika stinx

Finálové série začala na mapě Nuke, kterou zvolili eEriness MARVO. V tamějším prostředí jsme očekávali vyrovnaný průběh, jenže Dynamo Eclot byli absolutně proti. Za obranu ničili veškeré pokusy svého bezmocného soupeře, který mohl jen sledovat, jak DNE získávají jeden bod za druhým. Výsledkem toho byl drtivý výsledek 16:1, který si určitě ani jeden z týmů nepředstavoval.

Že by ale eEriness MARVO vydechli naposled? Vůbec ne. Na Dust II chtěli napodobit skvostnou obranu svého soka z minulé mapy, což se jim z velké části dařilo. Všude byli připraveni a DNE nevěděli najít tu pravou cestu. Avšak po změně stran za stavu 4:11 v jejich neprospěch svoji hru rapidně zlepšili, klíčovou roli v tom opět zahrál capseN. Vyhrané pistole rozjeli dosud zaparkovaný vlak, který se v tu chvíli začal řítit nezastavitelnou rychlostí a zastavit ho nedokázal ani ve skvělé formě hrající stinx s destym. Dynamo Eclot hráli prostě výborně a poctivě, což ve finálním součtu znamenalo pouhý jeden bod na stranu modrobílých barev, takže se po výhře 16:12 mohou radovat z prvního místa a postupu na MČR hned z prvního koše. eEriness MARVO ale smutnit nemusí, protože i je za měsíc v Brně uvidíme. A jak tam budou vypadat skupiny, které jsme po finále nalosovali? Tak to se dozvíte zde.

Křišťálová lupa 2021
Křišťálová lupa 2021
Foto: PLAYzone
Mistrovská část AOC MČR Tour - semifinále #1
Cryptova vs. Dynamo Eclot
 w8max  Slovensko
fino  Česká republika
zyored  Slovensko
MAXX  Slovensko
nelson  Slovensko
   

Cryptova

10:16
9:16

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika capseN

Cryptova měla na svém Ancientu, který jsme v AOC MČR Tour zatím moc neviděli, zase dobrý start, tentokráte za útok. Vedení 5:1 však rychle vyprchalo, neboť K1-FiDa a nbqq začali diktovat obrat a první polovinu se svými spoluhráči vyhráli 9:6. Červenobílí střelci pokračovali v náporu i za útok a postupně si vypracovali větší náskok, který od stavu 12:9 už Cryptova nedokázala zmírnit a Dynamo Eclot si tak dokráčeli k výhře 16:10.

Že Cryptova ty začátky prostě umí, jsme opět poznali na následující mapě Vertigo. Byl to především skvělý fino, který táhl svůj tým, a ostravská organizace tak brzy získala vedení 6:1. Avšak DNE se probudili a jejich útok rázem začal být nebezpečným. 3:6, 3:7, 6:7, 8:7 a bylo to zase vyrovnané. Výborný ZEDc a spol. navíc nepřestávali otáčet, změna strany je možná ještě více posilnila. Svému soupeři postříleli téměř všechny pokusy na získání bodu, zatímco sami se stále více blížili k šestnáctce a zápas nakonec ukončili za stavu 16:9. Postupují tedy do velkého finále, kde v případě výhry získají flek v prvním MČR koši, a nebudou tak muset být v tom druhém a hrát s těžšími soupeři. Cryptova bohužel končí, protože k postupu do Brna potřebovala celý turnaj vyhrát. Ale na to, jak krátce spolu hráči hrají, se za své výkony rozhodně nemusí stydět. Chybělo opravdu málo.

Mistrovská část AOC MČR Tour - semifinále #2
GLORE vs. eEriness MARVO
 Shinkyy  Česká republika
SMK Slovensko
CABYEE  Slovensko
cr1nged  Česká republika
naturaL  Slovensko

eSuba

            16:19
14:16

 

eEriness MARVO - logo Česká republika replay
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík
 Česká republika stinx

Druhá semifinálová série začala na mapě Vertigo. GLORE lépe vyšla první polovina, ale eEriness MARVO nehráli žádné druhé housle a drželi se svým soupeřem krok. Vyrovnaný průběh nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, kde právě druhý jmenovaný celek díky zvládnutým situačkám urval vedení v sérii. Následně se šlo na mapu Overpass, kde se v napínavém boji pokračovalo v naprosto stejném tempu. Tentokrát nám ale stačilo 30 kol na rozhodnutí vítěze, po výhře 16:14 si postup do finále vybojovali hráči eEriness MARVO.

MČR 2021
MČR 2021
Foto: grafika PLAYzone
Štítky: AOC, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.