Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Rising: SINNERS překvapivě prohrávají s 65. celkem světa NAVI Junior!

13. 5. 2021 | 16:50 Counter-Strike 2
Organizátoři obrovských turnajů BLAST nezanevřeli ani na celky z konce HLTV žebříčku a jak už je známo, uspořádali v pořadí již druhou soutěž s pojmenováním BLAST Rising. Do tohoto turnaje, který nabízí prizepool 30 tisíc dolarů, vstupují ve středu i SINNERS Esports. S kým se ve skupině E potkají a jaké mají šance?
BLAST Rising
BLAST Rising
Zdroj: oficiální grafika

Update #3: Je konec. SINNERS překvapivě končí v BLAST Rising už po skupinách, a to po smolné prohře s Budapest Five a dnes i NAVI Junior! V zápase proti ruským mladíkům to sice ze začátku šlo jako po másle, když oskar a spol. celkem jednoduše vyhráli pick svého soupeře Train. Následně se ale něco zvrtlo. Na Vertigu sice vyhráli první polovinu za teroristy 10:5, pak se ale začalo ve skvělém světle ukazovat mladé duo m0NESY/Aunkere, které hrálo skvěle, zahájilo velkolepý obrat a celkově svůj tým dovedlo k výhře 16:13. A na Miragi bohužel první zmiňovaný patnáctiletý supertalent nehodlal zastavit svůj nažhavený motor, opět nasázel 30 killů a SINNERS se po prohře 10:16 museli s celým turnajem rozloučit. Příště už to snad bude lepší.

Update #2: Dnes měli SINNERS opravdu nešťastný den. Nejdříve museli odehrát Dust II s t0rickemTomkeejsem, což se plně ukázalo a hříšníci podlehli Budapest Five zejména díky špatné útočné straně 16:9. Na lepší výsledek se začalo blýskat na Vertigu, kde Tomkeejse nahradil legendární Ladislav "GuardiaN" Kovács a po dlouhých osmi letech jsme tak viděli spojení GuardiaN + oskar. To se značnou mírou v dobrém smyslu podepsalo na psychice ostatních hráčů a s tímto duem SINNERS celé Vertigo dokázali ovládnout v poměru 16:12. Celá série tak zakotvila na Mirage, kde opět byly nějaké nešťastné momenty a ani skvělé akce od GuardiaNa a perfektně hrajícího SHOCKa nezbránili prohře 12:16. SINNERS tak ve skupině E míří do spodního pavouku, kde na ně zítra opět po dvanácté hodině čeká juniorka NAVI. Doufejme, že už uvidíme celou soupisku.

Update #1: Bohužel, hříšníkům se před úvodním zápasem nevyhnuly technické problémy. Po updatu Windows mají problém s anti-cheatem dva důležité články týmu - ZEDKO a NEOFRAG. Místo nich se na serveru objeví Maksim "t0rick" Zaikin, který už jednou narychlo zastupoval a taktéž Tomáš "Tomkeejs" Tomka. Ten se s týmem už několikrát objevil na serveru při ESEA zápasech a je jedním z možných kandidátů na post trenéra.

BLAST Rising – skupina E
  Česká republika SINNERS1      
 Středa 12:00   Maďarsko Budapest Five0   
  Maďarsko Budapest Five2      
    Středa 17:00   Francie DBL Poney 
  Ukrajina NAVI Junior0      
 Středa 15:00   Francie DBL Poney2   
  Francie DBL Poney2      
         
     Maďarsko Budapest Five-   
  Česká republika SINNERS1 Čtvrtek 15:00   Evropa Vítěz M5 
 Čtvrtek 12:00   Ukrajina NAVI Junior-   
  Ukrajina NAVI Junior2      

Nový týden a hned další várka zápasů pro SINNERS. Českou jedničku čeká nový turnaj od fantasyexpo BLAST Rising, který cíli především na Tier 3 celky mimo světovou dvacítku. Všech 24 účastníků, mezi kterými jsou na tom papírově lépe než SINNERS jen SKADE, se rozdělilo hned do šesti GSL skupin, které se hrají popořadě a dva nejlepší postupují do play-off. Aby počet účastníků ve vyřazovací části hezky vycházel, všechny celky ze třetích míst budou ještě bojovat o extra čtyři sloty. Šanci tak mají naprosto všichni.

Celá akce započala už 3. května, zápasy SINNERS jsou ale díky slotu ve skupině E naplánovány až na 12. a 13. května. Skvělá zpráva je ta, že celé jejich působení budeme sledovat a živě se s vámi o tom podělíme na našem Twitch kanále, kde se můžete těšit na komentář Jiřího 'Bananides' Johanidese, Přemka 'huhy' Maliny a taktéž Matěje 'forji' Kmitě. Program bude uzpůsoben výsledkům SINNERS.

A s kým se SINNERS ve skupině E potkají? Na úvod na ně čeká nejlepší maďarský celek Budapest Five, kde hříšníci budou jasným favoritem a své soky by měli porazit alespoň ve stejné pohodě, jako před měsícem v ESEA Advanced. Dalším oříškem bude sok z duelu NAVI Junior vs. DBL Poney. Druhý zmiňovaný celek měl být podle původního plánu ve skupině D, ale kvůli harmonogramu Flashpointu si své místo prohodil s Apeks. Je třeba také říct, že tito francouzští hráči v čele s Nathanem 'NBK-'  Schmittem stupňují své tempo a z počátečního mixu se začíná pomalu rodit silná skvadra, která ve zmiňovaném Flashpointu rozmetala takový celek jako Vitality a teď si brousí zuby i na Astralis. Celkově to prostě bude zajímavá podívaná, u které byste neměli chybět a proto určitě navštivte na náš Twitch, začínáme ve středu před dvanáctou hodinou!

Štítky: BLAST Rising, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.