Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR ve Wild Riftu míří do play-off

27. 11. 2021 | 19:56 Wild Rift Live coverage
Historicky první ročník Samsung MČR ve Wild Riftu má za sebou úvodní fázi. Osmička nejlepších domácích týmů po celý den sváděla líté boje na brněnské stage a už při úvodních hrách bylo jasné, že nic nebude tak, jak by se mohlo zdát. Favority eSubu a Entropiq vyřadili hned v prvním kole černí koně soutěže, BloodyDevils a IMPORTant Players. Oba týmy mají ve svých řadách zahraniční hráče, je to ale důvodem jejich úspěchu?
BloodyDevils
BloodyDevils
Zdroj: PLAYzone

Entropiq 2:1 STOPWATCH eSports

Závěrečnou sérii dne zvládli lépe hráči týmu Entropiq, kteří dokázali po nervy drásající sérii udolat STOPWATCH eSports. Ty bude určitě mrzet, že nedokázali dotáhnout do vítězného konce sérii proti IMPORTant Players a tím pádem končí na Samsung MČR ve Wild Riftu. Entropiq narazí v první zápase play-off na BloodyDevils.

eSuba 2:0 Ironic Outlaws E-sport

Je hotovo, eSuba napravuje své zaváhání z prvního zápasu a postupuje do play-off Samsung MČR ve Wild Riftu. Ve dvou jednoznačných hrách si zvládli poradit s týmem Ironic Outlaws E-sport, se kterými se tím pádem musíme bohužel rozloučit, byla to dobrá jízda hoši, ale na postup to nestačilo. Mimo stream se ještě dohrává poslední zápas dnešního večera, mezi týmy Entropiq a STOPWATCH eSports. STOPWATCH eSports vyrovnali stav série na 1:1 a jdeme do poslední hry.

IMPORTant Players 2:1 STOPWATCH eSports

Druhým postupujícím týmem do play-off se stávají IMPORTant Players, kteří zvládli předvést nádherný comeback proti STOPWATCH eSports. Hlavním tahounem týmu byla jednoznačně mid-jungle dvojice Zour a Elegy. Tihle dva dokázali naprosto rozebrat své protihráče a byli více proaktivní na celé mapě. STOPWATCH eSports se naopak musí rychle oklepat, protože je čeká duel proti Entropiqu. Vítěz postupuje do zítřejšího play-off, poražený tým na turnaji končí!

BloodyDevils 2:0 Ironic Outlaws E-sport

Rýsuje je se nám na Samsung MČR ve Wild Riftu opravdu velké překvapení? BloodyDevils zůstávají i po svém druhém zápasu neporaženi se skóre 4:0 a jako první tým směřují do play-off. Naopak Ironic Outlaws E-sport se musí oklepat, protože je čeká zápas proti neméně silné eSubě. Vítěz postoupí do vyřazovací části, poražený tým je z turnaje ven, více v sázce už být nemůže!

eSuba 2:0 NecroRaisers

V druhém zápase o udržení zvládá eSuba porazit NecroRaisers bez jakýchkoliv větších problémů a postupují tak v turnaji dále. Obrovskou zásluhu na úspěchu modré krve měli oba sólo laneři Warenix a Nea, kteří nedali svým protivníkům šanci. Zvládli být pokaždé o něco rychlejší než jejich protivníci a aktivitou na celé mapě jednoznačně tuto sérii rozhodli. NecroRaisers tak na Samsung MČR ve Wild Rift končí. V zápase o postup do play-off se nám představí BloodyDevils proti Ironic Outlaws E-sport.

Entropiq 2:0 eKoVy

Entropiq se zvládají udržet v turnaji a naopak posílají domů tým eKoVy po jednoznačné sérii. Speciálně ve druhé hře naprosto zářil support Pogo na svém Rakanovi, se kterým nacházel mnoho perfektních engagů a výrazně tak pomohl v dominanci. Entropiq tím pádem čeká pauza a od 14:30 se utkají v rozhodujícím zápase skupiny B o to, zda postoupí do play-off nebo pojedou domů. Soupeřem bude poražený tým ze zápasu STOPWATCH eSports vs. IMPORTant Players. Jako další se nám na streamu představí eSuba proti NecroRaisers v souboji o udržení ve skupině A.

Ironic Outlaws E-sport 2:0 NecroRaisers

V dalším zápase mimo stream si zvládli Ironic Outlaws E-sport poradit s NecroRaisers pohodlně 2:0 a čeká je tak zápas o postup do play-off proti BloodyDevils. Naopak NecroRaisers čeká těžký boj o udržení proti eSubě.

IMPORTant Players 2:1 Entropiq

Druhé překvapení turnaje je na světě! Entropiq nezvládají sérii proti IMPORTant Players po těsné třetí hře a padají tak do losers bracketu skupiny B, kde se na streamu potkají s týmem eKoVy. Naopak IMPORTant Players jsou jednu výhru od senzačního postupu do vyřazovací části Samsung MČR ve Wild Riftu.

STOPWATCH eSports 2:0 eKoVy

V zápase mimo stream si zvládli hráči týmu STOPWATCH eSports poradit s eKoVy. Pro mnohé jsou považováni za třetí nejlepší tým na Samsung MČR ve Wild Riftu a není tím pádem divu, že hned první sérii zvládli takto bravurně. Nyní si počkají v zápase o postup do vyřazovací části na vítěze duelu Entropiq vs. IMPORTant Players. Poražený tým v tomto zápase vyzve eKoVy v souboji o udržení na Samsung MČR ve Wild Rift.

BloodyDevils
BloodyDevils
Foto: PLAYzone

BloodyDevils 2:0 eSuba

Hned první zápas v rámci Samsung MČR ve Wild Riftu nám přináší překvapení. BloodyDevils naprosto přejíždí favority celého turnaje, tým eSuba. Tím pádem jsou pouze jediný zápas od postupu do vyřazovací části. Naopak eSubu čekají těžké chvíle, protože každý zápas na turnaji může být jejich poslední.


Úvodní den Samsung MČR ve Wild Riftu začíná. Historicky první ročník Wild Riftu jakožto esportového titulu se tím pádem blíží ke svému konci a v bojích o 150 000 Kč zůstala už pouhá osmička těch nejlepších domácích týmů. Favority před turnajem jsou hráči týmu eSuba, ale nesmíme zapomenout ani na Entropiq a STOPWATCH eSports. Harmonogram celého víkendu je následovný:

Sobota

  • 9:15 - Začátek streamu
  • 9:30 - vybraný zápas 1. kola GSL skupin (zbytek zápasů off stream)
  • 10:45 - LB skupiny A
  • 12:00 - LB skupiny B
  • 13:15 - WB skupiny A
  • 14:30 - WB skupiny B
  • 15:45 - Decider A
  • 17:00 - Decider B
  • Tombola (po odehrání skupinové části, cca 18-19h)

Neděle

  • 9:30 - Semifinále 1
  • 10:45 - Semifinále 2
  • 12:00 - Finále BO5 (zápas o 3. místo offstream)
  • Tombola (cca 13-14h)

Časy jsou orientační, mohou se v návaznosti na průběh turnaje lehce lišit.

Skupina A
  Česká republika eSuba0      
     Česká republika BloodyDevils2   
  Česká republika BloodyDevils2      
         Česká republika BloodyDevils 
  Česká republika Ironic Outlaws E-sport2      
      Česká republika Ironic Outlaws E-sport0   
  Česká republika NecroRaisers0      
         
     Česká republika Ironic Outlaws E-sport0   
   Česká republika eSuba2     Česká republika eSuba 
      Česká republika eSuba2   
  Česká republika NecroRaisers0      
Skupina B
  Česká republika Entropiq1      
     Česká republika IMPORTant Players2   
  Česká republika IMPORTant Players2      
         Česká republika IMPORTant Players 
  Česká republika STOPWATCH2      
     Česká republika STOPWATCH1   
  Česká republika eKoVy0      
         
     Česká republika STOPWATCH1   
  Česká republika Entropiq2     Česká republika Entropiq 
     Česká republika Entropiq2   
   Česká republika eKoVy0      

Celým víkendem vás bude provázet naše komentátorská čtveřice ve složení Davkouny, Hippowan, Mortsche a Fortanu. Tak se nezapomeňte zastavit na stream a podpořte v chatu borce, kteří se utkávají v těch nejdůležitějších zápasech jejich kariér.

Štítky: MČR mobile
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.