Přejít k hlavnímu obsahu

Dr Disrespect žaluje Twitch kvůli jeho banu, stále neví důvod

24. 8. 2021 | 11:00 Twitch.tv
Dr Disrespect byl jednou z největších tváří platformy Twitch. O to větší bylo minulý rok překvapení, když dostal permanentní ban. Twitch si zachoval svou pověst a tak, jako v jiných případech, neuvedl důvod banu. Doktora to tak připravilo o statisíce dolarů a musel se poohlédnout po jiné platformě.
Zabanovaný Doc
Zabanovaný Doc
Zdroj: Dr Disrespect

Navzdory tomu, že se může zdát, že Dr Disrespect má slušně rozjetou kariéru a zakládá i vlastní herní studio, mohlo by mu být lépe, nebýt banu, který dostal minulý rok na Twitchi. Před nějakou dobou si připomněl svůj roční "vyhazov" z práce se slovy, že stále neví důvod jeho banu. Před nějakým časem ale oznámil, že právě nekomunikace ze strany Twitche, kdy si stále není vědom, že by udělal něco špatně, ho donutila obrovskou platformu zažalovat.

Nemůžu o tom mluvit, ale hodně lidí se mě ptá, jestli vím důvod [banu]. Vím to teď, věděl jsem to měsíce předtím a řeknu vám to nyní. Důvod je, že je ku*va žalujeme. Nevím, jak jinak vám to říct. Tolik škody, kterou prostě nemůžete... Ne, ne.

Dr Disrespect při povídání o svém banu vypadá velmi frustrovaný a ještě aby ne. V době, kdy dostal ban, si jeho Twitch kanál předplácelo 23 000 odběratelů, přičemž dosahoval podobného čísla diváků. Jistě si tak umíte představit množství donatů a peněz ze samotných subů. 

Twitch je bohužel notoricky známý v tom, že streamerům málokdy dá podrobný důvod banu, nebo nepřipouští chyby, za které tvůrci obsahu nemohou. Za naše luhy a háje můžeme zmínit například ban Opata, který za něj svým způsobem nemůže. Přesto, že Twitch slíbil, že bany budou lépe osvětlené, tohle už asi nezachrání. 

Štítky: Dr Disrespect
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.