Přejít k hlavnímu obsahu

Esportovou hrou roku je Wild Rift a hráčem roku s1mple

Každoročně se uděluje spousta cen, Oskary, Slavíci, Zlaté glóby a další. Své okénko "nejlepší z nejlepších" má i esportové odvětví, kde se každoročně vybírají například kategorie Hráč roku, Esportová hra roku, nebo třeba Tým roku.
IESF
IESF
Zdroj: IESF FaceBook

Poháry se udělují ve spoustě odvětví - za filmy například Oskary, za hudbu American Music Awards, nebo i český Slavík. Pohled na nablýskané trofeje si ale užijete i v esportu, kdy hráči, streameři a další mohou být nominováni do několika kategorií. Streamer/ka roku, hráč/ka roku, nebo třeba esportový tým roku. Na triko si to vzala celosvětová organizace International Esports Federation, která udělovala ceny hned v několika kategoriích.

Hra roku – League of Legends: Wild Rift

Tato mobilní verze slavného PC hitu si získala srdce nespočtu fanoušků. Před nějakou dobou jsme se dozvěděli, že finále MČR právě i ve Wild Riftu, si hráči zahrají živě před fanoušky v Brně. Riot Games, kteří se o hru, stejně jako o její předlohu starají, to dělají dost dobře – sice se nejedná o kompletní port a někteří šampióni chybí, to ale vůbec nevadí.

Tým roku – Gambit Esports

Jednalo se o tým, který si v letošním roce na turnajích dal nejvíce zářezů – gratulujeme.

Nejlépe hrající jedinec – s1mple

Oleksandr "s1mple" Kostyliev předvedl v průběhu prvního LAN turnaje skvělý výkon, kdy si na své konto připsal nejvíce zabití. Napříč celým rokem ale hrál skvěle, což mu vyneslo vítězství v kategorii hráč roku.

Organizátor roku – ESL Gaming

ESL Gaming předvedli skvělou synchronizaci všech hrajících týmů a zajistili kvalitní hosting napříč League of Legends.

Všem výhercům nezbývá nic jiného, než gratulovat. Přesto, že by si tu zasloužili být i jiní, z českých hráčů například midlaner LoL týmu MAD Lions Humanoid, mají šanci i další rok, kdy jistě předvedou lepší výkony.

Štítky: s1mple, IESF
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.