Přejít k hlavnímu obsahu

The International 10 zachráněno! Známe nové místo konání

7. 7. 2021 | 23:38 Dota 2
Fanoušci hry DOTA 2 si mohou oddechnout, největší turnaj v této hře - The International 10 se přes všechny komplikace, které zavinily politické pře, uskuteční. V jakém evropském městě proběhne?
The International 10
The International 10
Zdroj: SBP

Celosvětová pandemie zapříčinila velice dlouhou odmlku offline akcí ve všech esportových titulech. Nicméně bylo oznámeno, že je čas pro návrat těchto akcí a největší DOTA 2 turnaj The International 10 nebyl výjimkou. Turnaj se měl uskutečnit ve švédském Stockholmu, bohužel zde do hry přišla komplikace v podobě neuznání esportu jako sportu v této severoevropské zemi, což mohlo způsobit problémy s organizací a udělováním cestovních viz. 

Vzhledem k tomu, že turnaj byl naplánovaný na začátek srpna, muselo VALVE okamžitě reagovat, což se projevilo i na změně termínu. The International 10 se uskuteční od 7. - 17. října 2021. Jako místo konání se vybrala Arena Nationala, která se nachází v Rumunsku, přesněji v hlavním městě Bukurešti. Jedná se o fotbalový stadión pro 55 tisíc fanoušků, na kterém pravidelně nastupuje rumunská fotbalová reprezentace a místní fotbalový tým FCSB. Je ovšem otázka, zda budou zavedena kapacitní omezení. Pokud ne, byla by to dobrá zpráva pro české fanoušky, protože turnaj je tak přesunutý blíže k naším hranicím.

Navíc konečně po deseti letech se akce účastní také český hráč Jonáš "SabeRLight-" Volek, kterému se povedlo kvalifikovat se severoamerickým týmem Undying. Tento hráč nám jen pár hodin po kvalifikaci poskytl exkluzivní rozhovor, který doporučujeme přečíst. Nezbývá tedy než doufat, že v této šílené době se turnaj, ve kterém jde týmům o prize pool větší než 40 miliónů amerických dolarů, uskuteční bez problémů.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!