Přejít k hlavnímu obsahu

Trio Hen, TaySon a Chapix si odnáší z FNCS Grand Royale bezmála 14 milionů korun

23. 11. 2021 | 11:46 Fortnite Turnaj
Nedělní finále nám ukázalo, jak bude vypadat rozdělení největšího prize poolu od roku 2019. Pojďme se tedy podívat na konečné výsledky celého FNCS Grand Royale.
Fortnite FNCS turnaj
Fortnite FNCS turnaj
Zdroj: Epic games

I ve druhém dni ovládla přední příčky favorizovaná tria. První pozice patří trojici Hen, TaySon a Chapix, druhé místo berou Setty, Kami a Teeq a třetí příčku druhého soutěžního dne si připsalo trio l1nk, Fury Legendaryp a 97default. O průběhu a výsledcích prvního dne se můžete dočíst v našem předešlém článku.

Celkových 579 bodů zajistilo absolutní prvenství zmíněnému triu Hen, TaySon a Chapix. Každý z hráčů si z turnaje odnáší po 200 000 dolarech, což je přibližně 4,5 milionu českých korun. Z celkového počtu dvanácti zápasů ve dvou dnech si trio třikrát připsalo body nejen za eliminace, ale i za vítězství.

MČR

Součtem dvou dnů s 554 body obsazuje druhé místo trio Setty, Kami a Teeq, čímž si každý připisuje na své konto 3,9 milionu Kč. Třetí příčka kumulativního výsledku s 548 body pak patří trojici hráčů Queasy, Anas a Th0masHD, kteří si si mezi sebe si rozdělí 270 000 $, což je v přepočtu po 2 milionech pro každého z nich. Čtvrtou příčku s 489 body obsadilo trio Vadeal, JannisZ a Noahreyli, které taktéž patří ke špičce turnajové scény.

Ani zástupce česko-slovenské scény, Lukáš „Bubák“ Vajdík se spoluhráči Skitem a Ovlderem, neodchází s prázdnou a z 22. pozice s 201 body si z evropského prize poolu si ukrajuje 4 000 $, tedy cca 90 tisíc Kč. Jelikož se s formátem trií pro příští kompetitivní rok již nepočítá, byl to tedy i jejich poslední turnaj v tomto složení.

A tak ani změna ze strany Epic Games ve dvojnásobném bodování druhého dne nakonec překvapení nepřinesla a potvrdila se tak neskutečná forma předních evropských hráčů kompetitivní scény. Uvidíme, jak moc zasáhne žebříčky další z novinek v bodování, které Epic oznámil v pátek.

Štítky: Fortnite turnaj, FNCS
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.