Přejít k hlavnímu obsahu

Tvůrce PUBG hru definitivně opouští a oznamuje nový projekt

2. 9. 2021 | 08:00 PUBG: Battlegrounds Lifestyle
Otec battle royalu, i tak je někdy přezdívaný Brendan Greene – tvůrce přelomového titulu PUBG. Kromě toho se podílel i na dalších hrách v tomto herním žánru. Nyní bylo oficiálně oznámeno, že ve firmě, která stojí za jeho posledním projektem končí a zakládá nové studio! Můžeme se těšit na další velice úspěšné hry?
Brendan Greene
Brendan Greene
Zdroj: ESPN

Brendan Greene je v herním žánru battle royale velkou osobností. Kromě toho, že je hlavním autorem PUBG, která byla pojmenovaná po jeho přezdívce PlayerUnknown, se dále podílel na další battle royale hře H1Z1 nebo pracoval na původní verzi DayZ ve hře Arma 2.

Již před měsícem se stalo něco podivného, když Brendan 2. srpna smazal všechny své příspěvky a zrušil všechny odběry, které na této síti měl. V poslední době se s touto personou spojoval vývoj hry Callisto Protocol od Striking Distance nebo projekt Prologue.

Při oznámení svého odchodu Brendan poděkoval PUBG Corporation a Kraftonu za poskytnutou šanci a příležitosti. Můžeme spekulovat, kam povedou jeho další krok, jeho projekty prý již budou brzo oznámené. Dle oznámených informací zůstane u her, věnovat by se měl nově vzniklému studiu pojmenované PlayerUnknown Productions. V tomto je paradox, jelikož část tohoto studia koupila jihokorejská společnost Krafton, můžeme tak očekávat, že menší spolupráce mezi těmito značkami bude probíhat i nadále.

Dočkáme se od tohoto autora nové velkolepé hry? Nebo se mu již na předešlé úspěchy nepodaří navázat? To vše ukáže čas.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!