Přejít k hlavnímu obsahu

V nadcházejícím ESL turnaji se představí spajKK a pozměněná Entropiq sestava!

8. 7. 2021 | 14:08 PUBG: Battlegrounds
V následujícím turnaji od ESL se bojuje o PGC body, soutěž je tak prioritou pro všechny, neunikla ani pozornosti české legendy. Velké překvapení se rodí v týmu Entropiq, který do turnaje zasáhne v pozměněné soupisce! Dojde na domácí scéně k velkým přestupům?
Martin 'spajKK' Beneš
Martin 'spajKK' Beneš
Zdroj: eSuba

Série Masters je druhým turnajem této série pořádaným ESL v tomto roce. V jarní sezóně vyhrál tým Heroic, jenž si jako obhájce zajistil postup do hlavní fáze, pozornost českých fanoušků ale směřovala k týmu Entropiq, který se umístil na pěkném 13. místě. Organizátoři připravili pro tento turnaj hráčům novinku v podobě Most Chicken formátu, ten je aplikován již od prvního kvalifikačního kola. V tomto formátu vyhraje tým, jemuž se podaří zaznamenat nejvíce vítězství, při stejném počtu výher rozhoduje počet killů. 

Co se týče harmonogramu, každý hrací den startuje od 18:00, první kvalifikační kolo se odehraje již dnes, druhé a třetí kolo se uskuteční v pátek a sobotu. Po odehrání kvalifikace se přejde do hlavní části, ve které se představí již pozvané týmy: již zmíněný Heroic a vítěz Open série tým Cursed. Protože se hraje o PGC body a v registraci chybí týmy jako Virtus.Pro, Team Liquid, FaZe Clan nebo NAVI, můžeme předpokládat, že budou pozvány právě tyto nejlepší evropské celky. Týmy se rozdělí do Upper Bracketu a Lower bracketu, ze kterých vzejde 16 týmu, které se v dvoutýdenním Grand finále poperou o prize pool v hodnotě 50 000 amerických dolarů. My vás samozřejmě budeme informovat o průběhu, takže sledujte náš web!

Následující tabulka popisuje formát (zde došlo k změně, jelikož se nenaplnila kapacita, tudíž kvalifikace je místo původních čtyř dnů redukována na tři dny):

ESL PUBG Masters: Summer
ESL PUBG Masters: Summer
Zdroj: twitter

Fanouškům domácí scény přináší tento turnaj zajímavé novinky, které lze vyčíst ze soupisek tuzemských týmů. Velký návrat hlásí legenda českého PUBG Martin 'spajKK' Beneš, jehož uvidíme v kompetitivním turnaji po opravdu dlouhé době. Tato ikona se představí v týmu Beer Fellas. V posledních dnech bývalý hráč Dignitas či eSuby s tímto týmem trénoval, turnaj tak zajisté nebere na lehkou váhu. Dle jeho slov bude celou svou cestu tímto turnajem streamovat ze svého POV na jeho twitch kanále!

Další zajímavostí je sestava týmu Entropiq, v níž chybí jejich člen Vojtěch 'Double' Ptáček. Někdo by mohl říct, že má povinnosti, které mu znemožňují hrát tento turnaj, nicméně hráče nalezneme v soupisce týmu Yikees. Jsme snad svědky blížících se změn? V Entropiqu je zapsaný finský hráč Curexi, který  si zahrál v Open sérii pod týmem Missing Skill s jmény jako Gaxy nebo Jembty. 

Sestava týmu Entropiq
Sestava týmu Yikees

Na turnaji se představí kromě již zmíněných týmů i další tuzemské týmy, které se mohou prosadit. Mezi tyto týmy jednoznačně patří ENTERPRISE, jenž v posledních evropských turnajích vždy skončili jen krok od postupu do uzavřené části. Černým koněm z domácích týmů jsou zajisté Dark Tigers, kteří se v minulé PCS 4 kvalifikaci podívali do uzavřené části, poslední turnaj na domácí scéně vyhráli, navíc po čerstvém oznámení organizace budou mít o to větší motivaci uhrát co nejlepší výsledek.

První kola kvalifikací nejsou oficiálně streamovaný, nicméně kromě již zmíněného streamu u spajKKa bude streamovat i český komentátor IamDivine cestu Entropiq týmu na svém kanále již od prvního kvalifikačního kola.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!