Přejít k hlavnímu obsahu

Veľké zmeny v kluboch! Zmenia údajné Club Wars hru navždy? Rozhovor s Divim

1. 10. 2021 | 08:00 Brawl Stars Rozhovor
Už dva Brawl Talky po sebe Supercell naznačuje, že s in-game klubmi sa bude v blízkej budúcnosti diať niečo veľké, ale vyžaduje to zmenšiť klubovú kapacitu na 30 hráčov. Supercell však sľubuje, že tieto zmeny na hre zanechajú stopy navždy. O týchto vylepšeniach sme sa rozprávali aj s prezidentom jedného z najväčších klubov na česku a slovensku, Divim.
Rozhovor s Divim
Rozhovor s Divim
Zdroj: Supercell

Zdravím čitateľov PLAYzonu, momentálne som tu s Divim, prezidentom Mystic Exalted, aktívneho klubu, ktorý bol na našej domácej scéne odnepamäti. Divi je taktiež profesionálny hráč za tím Glore a v nedávnej dobe začal aj svoju kometátorskú kariéru, komentoval napínavý Last Call. Diviho sa pýtame na jeho názor na nedávne ohlásené zmeny v kluboch.

Rád by som začal tým, že sa ťa opýtam na tvoj osobný názor na zmeny v kluboch , a teda možné pridanie nejakých Club Warov. Páči sa ti taká myšlienka? 30 ľudí v klube je totiž dosť málo, nie?

Divi: No na Club Wars se já osobně dost těším, už dlouho na něco takového čekám, protože kluby zatím nemají žádné využití, krom hledání parťáků na hraní. Myslím si, že by to mohlo hru zase dost oživit, pokud to tedy vymyslí Supercell dobře. Co se týče toho počtu lidí v klubu, tak za mě to asi bude tak lepší, sice přijdeme o spoustu členů, ale na druhou stranu to bude více takové přátelské, všichni se budeme znát a každým dnem nebudou odcházet a přicházet noví hráči.

Takže vidíš zmenu ako viac pozitívnu?

Divi: Pokud budou Club Wars dobře vymyšlené a hlavně zábavné, tak ano.

Už v beta launchy dostal Supercell feedback od hráčov, že kluby sú príliš malé a je ťažké nájsť spoluhráčov. Aj kôli tomu bola kapacita klubov zvýšená na práve 100 ľudí. Myslíš si, že tento problém opäť vypláva na povrch?

Divi: Pro mě osobně to problém nebude, protože hraji převážně s hráči z mého Friend Listu. Myslím si ale, že spousta hráčů si určitě bude stěžovat a upřímně to vidím tak, že Supercell vymyslí nějakou jinou možnost hledání spoluhráčů.

Máš ty nejaký nápad, ako by táto forma mohla vyzerať? Alebo Supercell tlačí hráčov k používaniu takmer zabudnutého tlačidla "Look for a team"?

Divi: Myslím si, že přijdou nějaká vylepšení na toto tlačítko a budou se ho snažit prosadit.

Napadajú ťa iné problémy, ktoré sa môžu vyskytnúť pri takýchto ráznych zmenách?

Divi: Trochu se bojím, aby Club Wars nebylo "Pay2Win", tedy kdo víc zaplatí, ten může víc hrát a dominovat tak nad ostatními. Jinak si myslím, že se Supercell postará o to, aby žádné výrazné problémy nenastaly.

Bojíš sa teda, že budú problémy s nevymaxovanými účtami, kde ľudia nebudú môcť hrať tak dobrých brawlerov?

Divi: To ani ne, spíš se obávám, že se bude za možnost účastnit se těchto Club Wars platit nějakou herní měnou.

Dani rozpráva o Club Changoch
Dani rozpráva o Club Changoch
Foto: Supercell

Ak dovolíš, tak by som sa rád vrátil k téme zníženia kapacity. Ako budeš ty osobne riešiť tento problém vo svojom klube Mystic Exalted?

Divi: Máme už nějaký plán. Chceme mít 2 nebo 3 kluby, ze kterých jeden bude složen z hráčů hrajících za nějaký esport tým, s tímto máme v plánu dominovat český Club Wars žebříček (pokud tedy nějaký bude) a nejlépe se dostat i do globalu. Ten další, případně další dva, budou složené z hráčů, kteří se aktuálně nachází v našem hlavním klubu.

Povedal si že sa budeš primárne sústrediť na Leaderboard. Naznačuješ teda, že podľa teba budú mať Club Wars skôr funkciu rankingu hráčov (ako napríklad nedávno pridaný Power League) ako boostovanie progressu v hre (Boxy, iné rewardy)?

Divi: No myslím si, že pro hardcore hráče bude ranking mezi ostatními kluby a pro běžné hráče tam budou také určitě nějaké rewardy. Já osobně spíš doufám, že tyto Club Wars budou spíše zaměřené na ten ranking.

Bohužiaľ, pre dnešok to bude všetko. Divi, ďakujeme za účasť na tomto rozhovore, a prajeme veľa šťastia v Club Leaderboarde! Určite choďte Diviho podporiť na jeho Instagram @pepega_divi, kde pridáva posty o turnajoch u nás na scéne.