Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO o víkendu překonalo další milník, v jednu chvíli jej hrálo přes 924 tisíc hráčů

3. 3. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Zdá se, že tento rok se Counter-Strike :Global Offensive daří. Začátkem roku se hře podařilo po několika letech znovu dosáhnout více jak 800 tisíc zároveň hrajících hráčů. Po tomto víkendu si může na účet připsat další, ještě působivější úspěch.
CS:GO
CS:GO

Čísla hráčů hrajících CS:GO v jeden okamžik stále narůstají. Jak už bylo zmíněno, v lednu letošního roku CS:GO jich bylo celkem 804 589, naposledy se hranici osmi set tisíc povedlo překonat v lednu 2017. Už to byl úctyhodný výkon, již v únoru ale střílečka znovu překvapila, když se čísla vyšplhala dokonce na 901 305 hráčů.

Jeden by si řekl, že si od lámání rekordů dá na chvíli pauzu, ale opak je pravdou. Minulý víkend, konkrétně v neděli 1. března, sedělo u svých počítačů v jeden moment dokonce 924 045 hráčů. Hranost oblíbeného FPS titulu stále roste a k této hranici přispělo také konání IEM Katowice, jednoho z největších esportových turnajů. Událost sama přitáhla velkou pozornost a měla přes milion sledujících v jednu chvíli na Twitchi a YouTube. 

Bohužel se však kvůli hrozbě koronaviru, který se teď šíří v Evropě, zápasy konaly za uzavřenými dveřmi, kam veřejnost neměla přístup. Návštěvníci dostali peníze za zakoupené vstupenky zpět, museli ale zůstat doma. Možná i to přispělo k rekordnímu počtu hráčů CS:GO v jeden moment.  

Kdo ví, možná se brzy dočkáme i ještě významnějšího milníku, třeba milionu. To by byl teprve úspěch.   

CS:GO

Můžete vidět, že čísla zvláště v průběhu roku 2020 postupně narůstají: 

CS:GO
CS:GO