Přejít k hlavnímu obsahu

Esport je cesta! Kompetitivní obsah láká LoR diváky

11. 3. 2020 | 19:17 Legends of Runeterra
Tento víkend jsme mohli sledovat EU Creators Invitational, tedy první větší LoR turnaj, kterého se účastnily i české hvězdy. Korea navazuje s vlastním turnajem a divácká čísla jdou stále nahoru, ponoukne to Riot Games k oficiálnímu LoR esportu?
Korea Invitational
Korea Invitational

Legends of Runeterra je mezi námi relativně krátkou dobu a má na kontě pouze několik turnajů, ale i přesto to vypadá, zejména pro Koreu, že kompetitivní duch láká stále více diváků. Po větší víkendové akci se v Koreji značně zvýšil zájem o streamované kompetitivní zápasy, kdy se při Korea Invitational na streamu objevovalo průměrně 6 500 diváků.

Korejský turnaj se dostal do povědomí teprve minulý týden během příprav, když hráč xlxk neskutečně zaválel se svým Ashe Harrowing Control balíkem. Statistiky ukazují, že diváci se přiblížili až k číslu 10 000, což je zatím solidní číslo a je zřejmé, že si tento region skutečně najde své fanoušky.

Samozřejmě tato čísla zatím nesahají ani po kotníky hrám jako je Hearthstone, nebo, zejména v Koreji oblíbeného, League of Legends. S ohlednutím na to, že je hra teprve v začátcích, si už ale vybojovala své místečko ve sledovanosti a může svými čísly konkurovat některým přenosům ze hry Magic. Jsou to teprve rané statistiky, ale už pozitivně podněcují myšlenku, že by nebylo od věci zainvestovat do esportového sektoru Legends of Runeterra.

Jak jsme mohli pozorovat, EU Creators Invitational nám přinesl spoustu rozmanitých balíků a herních stylů, tudíž se stále nedá mluvit o ustálenější metě. Ve stejné situaci se ocitají i na asijském serveru, což teď potvrdil Korea Invitational, kde se to jen hemžilo různorodými a komplexními decky. Pokud máte zájem, turnaj bude v následujících dnech pokračovat, kdy se 16. března utká top 8 hráčů z původních 16, a 17. března navazuje semifinále a finále.