Přejít k hlavnímu obsahu

První velký LoR turnaj je za námi. Jak dopadli čeští borci?

8. 3. 2020 | 15:18 Legends of Runeterra
Všichni netrpělivě vyhlížíme známky esportu ve vodách Legends of Runeterra, a i když se k nám zatím nedostávají zmínky o žádném takovém oficiálním dění, i tak je proč se radovat. Tento víkend jsme byli svědky prvního většího turnaje, který spadal pod organizaci AFK Creators. V klání se proti sobě utkali top evropští streameři a samozřejmě nechyběli ani české hvězdy. Jak se našim borcům dařilo? Dozvíte se v článku.
Pokrovac + CzechCloud
Pokrovac + CzechCloud

UPDATE 8. března: První větší turnaj je za námi, a i přesto, že se čeští reprezentanti nedostali ze skupiny, tak to pro ně byla skvělá zkušenost do budoucích turnajů. Na CzechClouda se bohužel štěstí neusmálo vůbec a svou skupinu zakončil bez jediné výhry. Pokrovac nám na druhou stranu předvedl pár skvělých zápasů, ale štěstěna nebyla ani na jeho straně, protože za stavu 3 vítězství a 2 prohry se ze skupiny také nedostal.

Ze zpětné vazby jsme se dozvěděli, že celý turnaj nebyl založen na úplně ideálním formátu, na čemž se shodli i sami pořadatelé. Na hráče celé BO1 působilo jako klasický ladder, kde naslepo dostali soupeře s náhodným balíčkem a ve špatném matchupu měli mizivou šanci na vítězství. Gratulace za výhru celého turnaje patří německému streamerovi Tilted_22, který předvedl neskutečný výkon a za celé klání neztratil jediný zápas. Použité decky zveřejnil na svém Twitteru.


EU Creators Invitational, to jest název nadcházejícího streamerského klání a zároveň prvního většího LoR turnaje. Hned po vypuštění otevřené bety se začaly konat různé lokální soutěže, ale doteď jsme stále neviděli žádnou významnější akci většího meřítka. To se ale tento víkend změní, protože mezi sebou svůj karetní um prověří 24 nejlepších Master tier streamerů z Evropy, mezi nimiž uvidíme i dobře známé české tváře a vítěze HGG, Petra "CzechCloud" Žaluda a Mikuláše "Pokrovac" Dia.

Oba naši streameři již vyjádřili svůj ne úplně pozitivní postoj vůči Hearthstone, který byl po dlouhou dobu jejich hlavní kompetitivní i streamerskou doménou. Po vydání Legends of Runeterra se naši borci do této nové karetní senzace vrhli po hlavě a jejich hodiny strávené na ladderu se konečně vyplatily, protože teď mají šanci ukázat, jak dobří skutečně jsou. Určitě nemusíme připomínat Pokrovace a jeho úspěchy, když po otevření bety zdolával jeden milník za druhým, až si nakonec získal pozornost českého esportového celku SINNERS, a my nyní budeme vůbec poprvé svědky toho, jak mu to v barvách nové organizace půjde.

Součástí víkendového turnaje je i malý prize pool, který obsahuje zhruba 1 123 dolarů, dva sety herních periferií pro finalisty a recertifikované HyperX Cloud Alpha sluchátka pro všechny účastníky. Tato akce je mimo jiné podporována přímo Riot Games, kteří pro všechny participanty a finalisty poskytnou různé kosmetické doplňky a odměny. Jak ale bude celý turnaj vlastně vypadat?

Souboje v prvních pěti kolech se odehrají ve formátu BO1, zatímco od čtvrtfinále se až do finále přejde na BO3 série. Celé klání startuje v sobotu 7. března v 18:30 hodin našeho času, a kde že ho můžete sledovat? Fakt, že LoR je v současnosti teprve v betě, dost ztěžuje celý přenos tohoto turnaje. AFK Creators si ale naštěstí s tímto problémem poradili implementací Spect8 rozšíření, aby diváci mohli sledovat rozpis a výsledky klání, a také interagovat skrze hlasování, tipování výsledků a podobně. Průběh všech zápasů můžete také sledovat na streamech jednotlivých účastníků na jejich Twitch kanálech. Rozpis s přesnými časy najdete zde.

EU Creators Invitational