Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězem IEM Katowice se po výhře 4:1 stává Rogue, který ve finále vymazal přemožitele Serrala

1. 3. 2020 | 17:07 StarCraft 2
Každoroční pokračování katovického turnaje Intel Extreme Masters mělo jednu velkou novinku, letos totiž vypukla nová série ESL Pro Tour, jejíž první součástí bylo právě klání IEM Katowice. Jak už to bývá, tak tempo turnaje udávali Korejci, ale neztratili se ani zástupci Evropy.
IEM Katowice 2020: Rogue
IEM Katowice 2020: Rogue

Hlavní část turnaje přivítala 24 hráčů, kteří byli rozděleni do čtyři po šesti hráčích. Vítěz každé skupiny šel přímo čtvrtfinále, další dvojice do osmifinále. Ze sedmnácti zástupců Jižní Koreje postoupila do závěrečného play-off rovná desítka, kterou doplnili pouze ShoWTimE a Serral. Právě finský Zerg byl největším nekorejským želízkem v ohni, ve skupině navíc ztratil jedinou sérii proti Hurricanovi. Zatímco ShoWTimE z Německa po jednoznačné prohře skončil v osmifinále, Serral přes INnoVationa dokázal postoupit mezi nejlepší čtyři hráče. Medaile mu však nestačila, on si do Katovic přijel pro pohár, jak se rozpovídal v našem exkluzivním rozhovoru.

Po našem interview se ale Serralovy obavy vyplnily a Zest, zástupce rasy Protossů, jej v těsné sérii poslal domů. Přesuneme se však do spodního pavouka, který byl ryze korejský. Do semifinále zde dokázali postoupit oba hráči, kteří v předchozí fázi vyhráli své skupiny. Z duelu Rogue vs. Maru ale po výhře 3:2 postoupil do finále první jmenovaný, který mohl na rematch v boji o titul vyzvat Zesta, s nímž ve skupině padl s jako jediným.

Do série PvZ vstoupil lépe Zest, přemožitel Serrala, pro kterého šlo o stejný match-up jako v semifinále. Rogue ale po úvodní prohře už nenechal nic náhodě, převzal otěže finálové BO7 série a krůček po krůčku si dokráčel k titulu v takovém stylu, že již Zestovi nepovolil výhru jedinou výhru. Zástupce organizace Jin Air Green Wings, která měla v nejlepší osmičce hned tři zástupce, si tak odnáší 150 tisíc dolarů, cenný titul, 1200 bodů do žebříčku ESL Pro Tour a přímou pozvánku na Global Finals, které se v Katovicích uskuteční přesně za rok.

Celou vyřazovací fázi můžete níže zhlédnout ze záznamu s českým komentářem Pavla 'TomikuS' Tomáška.

IEM Katowice 2020: play-off pavouk
     Finsko Serral3         
  Německo ShoWTimE0 Sobota 17:00   Finsko Serral2      
 Sobota 12:00   Jižní Korea INnoVation1         
  Jižní Korea INnoVation3    Neděle 11:00   Jižní Korea Zest1   
     Jižní Korea Dear1         
  Jižní Korea Zest3 Sobota 18:05   Jižní Korea Zest3      
 Sobota 13:20   Jižní Korea Zest3         
  Jižní Korea Hurricane0       Neděle 13:55   Jižní Korea Vítěz M11 
     Jižní Korea Rogue3         
  Jižní Korea Solar1 Sobota 19:10   Jižní Korea Rogue3      
 Sobota 14:10   Jižní Korea Dark0         
  Jižní Korea Dark3    Neděle 12:20   Jižní Korea Rogue4   
     Jižní Korea Maru3         
  Jižní Korea sOs3 Sobota 20:05   Jižní Korea Maru2      
 Sobota 15:40   Jižní Korea sOs1         
  Jižní Korea Stats2            
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: IEM Katowice
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.