Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Doublelift hází dres TL do koše a posiluje TSM!

27. 4. 2020 | 01:19 League of Legends
Doubleliftovo jméno bylo v posledních dnech skloňováno snad všude, ale až teď máme konečně oficiální zprávu. Doublelift se opravdu vrací do Team SoloMid, kde spojí síly s bývalými parťáky Bjergsenem a Biofrostem.
Doublelift TSM
Doublelift TSM

Yiliang "Doublelift" Peng se po čtyřech titulech s Team Liquid vrací do TSM, kde hledá svěží start. Doublelift se sám ve videu rozmluvil o tom, že právě návrat do TSM bylo pro něj volbou číslo jedna. I proto, když se ho majitel Team Liquid zeptal, kam by chtěl přestoupit, měl hvězdný střelec ihned jasno. Pro obě strany jde o velkou výzvu a hlavně šanci společně dosáhnout znovu na vrchol. Od Doubleliftova odchodu se totiž z TSM stal v podstatě mírně nadprůměrný americký tým v LCS, který za 5 splitů jen dvakrát dosáhl na medailové umístění a dva roky po sobě se neukázal na světovém šampionátu.

Celý přestup do TSM údajně probíhal velmi hladce, zejména díky vstřícnosti Liquid. Doublelift v uvítací řeči sám uvedl, že šlo dle jeho měřítek o vůbec nejhorší split v jeho kariéře, a to jak výsledkově, mentálním nastavením, veřejnými výstupy i individuálními výkony. Nyní má ale motivaci ukázat všem, že ještě nepatří do starého železa a dokáže pomoc TSM k velkým úspěchům.

Nevnímám návrat do TSM jako krok zpátky v kariéře. S týmem není nic úplně strašného, jen chci pomoc vrátit TSM vítězství a přinést úspěchy. Myslím, že celý svět se těší na to, až spolu s Bjergsenem znovu budeme hrát bok po boku a udělám vše pro to, abychom spolu byli opět úspěšní.
Doublelift Biofrost

V sestavě by mohlo údajně dojít ještě k jedné změně, a to na pozici junglera. Cizinecká posila nyní vzhledem k celosvětové situaci zřejmě nepřichází v úvahu, ale dlouho se spekuluje o nástupu hráče Spica, který aktuálně nastupuje v academy týmu. Dardoch za sebou nemá nejlepší split a se Spicou už to TSM zkoušelo loni, kdy ale úspěch nepřišel. Žádné oficiální informace zatím nezazněli a s Dardochem se tak pravděpodobně dále počítá. Složitá situace nastává pro Kobbeho, který má v podstatě dvě možnosti: vrátit se do Evropy, kde ale v půlce sezóny bude hledat LEC tým velmi obtížně, nebo zůstat v USA, kde pro něj jediné reálné útočiště v základní sestavě představuje CLG. Tento tým má totiž jako jediný volný import slot a po desátém místě v jarním splitu se bude rozhodně poohlížet po možnostech, jak týmovou soupisku vylepšit. 

Současná sestava TSM:

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik (Top)
 Spojené státy americké Joshua "Dardoch" Hartnett (Jungle)
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg (Mid)
 Spojené státy americké Yiliang "Doublelift" Peng (AD Carry)
 Kanada Vincent "Biofrost" Wang (Support)