Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off The International se nezadržitelně blíží. Kdo má největší šanci na výhru?

19. 8. 2019 | 18:06 Dota 2
V tomto článku zhodnotíme skupinovou fázi a řekneme si, které týmy mají největší šanci získat vysněný Aegis.
Záběr ze stadionu
Záběr ze stadionu

Po skupinové fázi máme dva největší favority. Ve skupině A jsou to jednoznačně domácí PSG.LGD, jež ovládli svou skupinu neporaženi se skóre 5-3-0. Výsledek první skupiny však není zdaleka tak překvapivý, jako v té druhé. Loňští mistři světa OG, jimž málokdo přisuzoval velké šance, dokázali vyhrát svou skupinu s celkem 14 body, rovněž neporaženi.

Výsledky skupinové fáze

Dle mého názoru uvídíme v grandfinále domácí PSG.LGD a americký celek Evil Geniuses. Číňanům bude dodávat sebevědomí jejich velká fanouškovská základna a s velkou pravděpodobností budou hrát ještě lépe než ve skupinách. EG jsou známí svojí houževnatostí a zlepšujícími se výkony v průběhu turnaje. Můj konkrétní tip na výsledek grandfinále je 3:2 pro PSG.LGD.

Kurzy

Nejzajímavější utkání prvního kola: Secret vs. Evil Geniuses

Tento zápas jsem jako nejzajímavější vybral ze dvou důvodů. Týmy vykazovaly skvělé výsledky po celou DPC sezónu a zároveň nás čeká odveta z minulého roku, kdy se ve stejném kole utkaly tyto dva celky. Tehdy se z vítězství 2:0 radovali EG po skvělém výkonu v obou hrách.

Letos se očekává ještě větší bitva, jelikož se Secret budou chtít pomstít a výkony EG se od začátku skupinové fáze výrazně zlepšují. Jejich nejcennějším skalpem je rozhodně vítězství 2:0 nad Vici Gaming, největší hrozbou skupiny B.

Nejvybíranější hrdina

Nejvybíranějším hrdinou skupinové fáze byl Elder Titan a myslím si, že to tak zůstane i v play-off. Pokud nemáte hodně vysoký rank, tak ho ve svých hrách nejspíše neuvidíte, ale profesionální hráči v něj mají velkou důvěru zejména kvůli jeho auře, jež snižuje základní brnění a magickou odolnost všem nepřátelům v okolí. Zároveň ho hrají týmy, u kterých je pravděpodobné, že v turnaji setrvají dlouho, takže se Elder Titana dočkáme určitě mnohokrát.