Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane se omlouvá za svůj další úlet

2. 10. 2020 | 10:00 Twitch.tv
Známá, oblíbená, ale občas i kontroverzní streamerka Imane "Pokimane" Anys nedávno sdílela na svoje Instagram Stories příspěvek, kde popisovala svůj názor na muže, co takzvaně "simpují", nebo-li jsou přespříliš hodní a ochotní vůči ženám. Přitom jí ale ulítla transfobní poznámka, za kterou ihned schytala pořádnou vlnu výčitek od svých fanoušků.
poki
poki

Pokimane, nejvíce sledovaná streamerka na platformě Twitch, si v nedávné době dávala od streamování přestávku, kterou potřebovala možná kvůli velkému tlaku ze strany fanoušků, například po tom, co na konci května dostala ban za neúmyslné odhalení její bradavky na streamu. I když jsme ji ale nemohli sledovat živě, pauzu využívala k tomu, aby mohla svým haterům vyvrátit fakt, že hry hrát vůbec neumí. Po svém odpočinku od živého vysílání se vrátila s Diamondem ve Valorantu, což je podle ní první FPS hra, které věnovala více času.

pkoi1

Teď si ale ve svém příspěvku zavařila na další malér. Potom, co po slově kohokoliv napsala do závorky muži, ženy, útočné helikoptéry a další, se na ní obořila celá řada lidí a i přesto, že to Pokimane určitě nemyslela tak, jak si to většina lidí vysvětlila, v dnešním světě se nevyhnula vlně kritiky. To proto, že fráze "attack helicopters" často ve špatném smyslu naráží právě na transgender a nebinární lidi. Sama Poki se pár hodin po svém původním příspěvku veřejně omlouvala všem, které tímto urazila či zranila. Podle ní slova "attack helicopters" nemyslela ani v nejmenším smyslu jako trans osoby, pouze byla ignorantní k původu tohoto spojení a přiznává, že je to pouze její chyba.

poki2

Omluvu uzavírá tím, že doufá, že ji tahle kauza opět posune o něco dál jakožto člověka, a dodává že urážet ostatní nikdy není její záměr. Uvidíme, jestli si z toho Pokimane odnese nějaký postih, pro její dobro ale doufáme, že vyvázne bez jakéhokoliv banu.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Pokimane, Twitch
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.