Přejít k hlavnímu obsahu

Matty je vítězem Samsung Midseasonu, na MČR si zajistil místenku také Faeli

23. 8. 2020 | 21:00 Hearthstone
Pořádná porce MČR bodů, slušný balík peněz, ale hlavně dvě místa na samotném Mistrovství ČR v mobilních hrách. To nabídl turnaj Samsung Midseason, ve kterém se o víkendu utkaly hvězdy domácí scény.
Samsung Midseason
Samsung Midseason

Uplynulý víkend se uskutečnila jedna z nejdůležitějších součástí kvalifikace na Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Řeč je samozřejmě o turnaji Samsung Midseason, který nabídl boje 16 účastníků nejen o porci MČR bodů a prize pool 10 000 Kč, ale je také jediným turnajem, kde si hráči mohli vybojovat své místo na samotném MČR nezávisle na bodování.

Více o tom, jak turnaj probíhal, si můžete přečíst níže v postupně aktualizovaném článku.


UPDATE #6: Turnaj je definitivně za námi a z vítězství se může radovat Matty, který si ve finále poradil s Faelim ve 4 hrách! I když si Matty zajistil větší porci prize poolu a může se chlubit prestižním vítězstvím, Faeliho to příliš trápit nemusí. Oba hráči si totiž zajistili své místo na Mistrovství ČR v mobilních hrách a mohou si tak na pár měsíců oddechnout.

UPDATE #5: A u konce jsou také semifinálové zápasy, které nabídly perfektní podívanou! V prvním zápase měl BlizzconJan postup na dosah a vyhrál první dvě hry, Faeli ale ukázal, proč patří mezi elitu, otočil utkání a postoupil do finále. Podobně probíhalo i druhé semifinále, kde po prvních dvou hrách vedl En1gma. Matty ale také dokázal utkání otočit a je to právě on, kdo postoupil na MČR a zahraje s Faelim ve finále.

UPDATE #4: Čtvrtfinálové zápasy jsou za námi a konečně jde do tuhého! Přichází totiž semifinále, které přinese boje o postup na samotné MČR. Obě semifinále se navíc ponesou v duchu Eclot proti Entropiq, protože v obou zápasech se střetnou právě zástupci těchto týmů. Jako první přijde na řadu zápas BlizzconJan proti Faelimu, následně se střetnou Matty a En1gma.

UPDATE #3 - neděle: Druhý den Samsung Midseason začíná a hráči se pomalu připravují na play-off, které vypukne prvními zápasy již v 13:00. Rozlosování zápasů můžete vidět v pavouku níže, mezi nejzajímavější zápasy čtvrtfinále bude patřit například souboj m1lanem a en1gmou či mezi Pepem a Mattym.

UPDATE #2: Zápasy základní skupiny jsou konečně za námi a my známe kompletní složení play-off. Kromě hráčů zmíněných níže si místo po napínavém utkání zajistil Faeliho spoluhráč en1gma, španělský hráč Pepe a také Hazarder, který překvapivě vyřadil z turnaje Jarlu. 

UPDATE #1: Většina zápasů základní části je za námi a rýsuje se tak složení play-off. Na úvod mírně zaváhal vítěz letní sklizně a jeden z největších favoritů turnaje Jarla, který nestačil na Mattyho, šanci postoupit však stále má. Radost z turnaje nemá rozhodně Valdaboy, který rozhodně pomýšlel na postup, po dvou prohrách se ale s turnajem loučí. Koho naopak postup do play-off neminul je například BlizzconJan, Faeli či právě zmíněný Matty. Boje o postup však stále běží a uvidíme, kde další přežije do dalšího dne.

Původní text: V turnaji se proti sobě utká osm pozvaných a osm kvalifikovaných hráčů. Mezi největší favority patří bez pochyb Oldřich "Faeli" Mahdal a Jaromír "Jarla" Vyskočil, kteří se pravidelně potkávají ve finále domácích turnajů. Nesmíme však zapomenout ani na ostatní hráče, o kterých si můžete přečíst více v našem představení. Decklisty jsme vám představili zase zde, a o pocitech našich komentátorů před startem turnaje jsme psali zde.

Formát turnaje je naprosto jednoduchý. Hráči byli rozlosováni do čtyřech skupin, které se odehrají tradičním GSL formátem. Z každé skupiny se dostanou dva nejlepší hráči do play-off, které se odehraje v Single Elimination pavouku formátem Last Hero Standing BO5.

 

Skupina A
  Česká republika BlizzconJan3      
    

  Česká republika BlizzconJan

3   
  Slovensko JoŽo2      
       

  Česká republika BlizzconJan

 
  Španělsko Pepe1      
    

  Česká republika JaMMeX

1   
  Česká republika JaMMeX3      
         
    

  Česká republika JaMMeX

0   
 

  Slovensko JoŽo

0    

  Španělsko Pepe

 
    

  Španělsko Pepe

3   
 

  Španělsko Pepe

3      

 

Skupina B
  Česká republika m1lan3      
    

  Česká republika m1lan

3   
  Česká republika Naruto212      
       

  Česká republika m1lan

 
  Česká republika NIky3      
    

  Česká republika NIky

0   
  Česká republika Misaks2      
         
    

  Česká republika NIky

2   
 

  Česká republika Naruto21

3    

  Česká republika Naruto21

 
    

  Česká republika Naruto21

3   
 

  Česká republika Misaks

1      

 

Skupina C
  Česká republika Faeli3      
    

  Česká republika Faeli

3   
  Česká republika Valdaboy2      
       

  Česká republika Faeli

 
  Česká republika En1gma3      
    

  Česká republika En1gma

1   
  Česká republika Eveliss0      
         
    

  Česká republika En1gma

3   
 

  Česká republika Valdaboy

1    

  Česká republika En1gma

 
    

  Česká republika Eveliss

2   
 

  Česká republika Eveliss

3      

 

Skupina D
  Česká republika Jarla3      
    

  Česká republika Jarla

2   
  Slovensko Don1      
       

  Česká republika Matty

 
  Česká republika Matty3      
    

  Česká republika Matty

3   
  Česká republika Hazard0      
         
    

  Česká republika Jarla

1   
 

  Slovensko Don

1    

  Česká republika Hazarder

 
    

  Česká republika Hazarder

3   
 

  Česká republika Hazarder

3      

Odměny pro hráče vypadají následovně:

  • 1. místo: 600 MČR bodů + 5 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 2. místo: 500 MČR bodů + 3 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 3. místo: 400 MČR bodů + 1 000 Kč
  • 4. místo: 340 MČR bodů + 1 000 Kč
  • TOP 8: 270 MČR bodů
  • TOP 16: 200 MČR bodů

​Turnaj pro vás odkomentuje tým ve složení Pandapple, Rybka, Findan a Kany. Celý turnaj tradičně můžete sledovat na našem Twitch kanále a také na našich sociálních sítích. 

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.