Přejít k hlavnímu obsahu

Slavné organizace G2 a Cloud9 představují další hráče svých sestav, NiP se naopak rozpadají

26. 6. 2020 | 14:15 VALORANT
V posledních dnech se roztrhl pytel s oznámeními známých světových organizací a my si v tomto článku posvítíme na tři z nich, které již dříve svůj vstup na tuto scénu oznámily.
G2 pyth
G2 pyth

Jako první tu máme G2 Esports, kteří v polovině června oficiálně založili Valorant sekci a jejím prvním členem se stal bývalý španělský hráč CS:GO, Oscar 'mixwell' Cañellas Colocho. V tuto chvíli již známe další dvě tváře skládané sestavy a pro fanoušky CS:GO, kteří přešli na Valorant, nejde opět o žádná neznámá jména. Tím slavnějším bude švédský střelec Jacob 'pyth' Mourujärvi, který po boku mixwella vyhrál velký turnaj Twitch Rivals: Launch Showdown, ale fanoušci si jej mohou pamatovat především z působení v Ninjas in Pyjamas. Mezi touto dvojicí byl už ale představen i Patryk 'paTiTek' Fabrowski, který se dosud pohyboval především v sestavách známého polského streamera izaka a naposled dokonce působil právě v jeho CS:GO týmu Izako Boars.

G2 Esports zatím podepsali tyto hráče:

 Španělsko Oscar 'mixwell' Cañellas Colocho
 Polsko Patryk 'paTiTek' Fabrowski
 Švédsko Jacob 'pyth' Mourujärvi

Nyní však zamíříme přes oceán, kde Cloud9 vstoupili na Valorant scénu už před dvěma měsíci, ale více než jednoho hráče dosud nepředstavili. Tohle se však nyní mění. Ani C9 ale nezvolili jinou strategii, než se poohlížet po bývalých hráčích CS:GO. Prvním článkem budované sestavy byl nevybroušený CS:GO diamant jménem Tyson 'TenZ' Ngo, kterého měli pod smlouvou, a tak se mechanicky nadaný hráč pouze přesunul v hierarchii organizace. Tento týden jej však doplňuje konečně doplňuje Skyler 'Relyks' Weaver, který si v minulosti zahrál i na Majoru, ale velkého úspěchu nikdy nedosáhl. Nyní tak půjde o jeho životní šanci ukázat, co umí.

Cloud9 sestava zatím vypadá takto:

 Kanada Tyson 'TenZ' Ngo
 Spojené státy americké Skyler 'Relyks' Weaver

Pro třetí případ se vrátíme zpět do Evropy, konkrétně k Ninjas in Pyjamas, kteří kompletní Valorant sestavu představili jako vůbec první, protože v rámci organizace pouze přesunuli svůj tým ze hry Paladins. Ten ale spolu dlouho nevydržel, protože drobné změny v sestavě vykrystalizovaly až k úplnému rozpadu. Bird už od počátku chtěl koučovat, DiGeDog nemohl přicestovat kvůli světové pandemii a s Alexem se zbytek rozloučil záhy. Vedení se tak rozhodlo dát šanci jiným hráčům, ze kterých aktuálně představily první dva. Emir 'rhyme' Muminovic zkoušel hrát s původní sestavou už několik týdnů, což v jednom turnaji platilo i pro Nielse 'luckeRRR' Jasieka. Tenhle německý střelec se zatím ukazoval v různých mixech a až nyní to vypadá, že konečně zakotví.

NiP aktuálně reprezentuje tohle duo:

 Bosna a Hercegovina Emir 'rhyme' Muminovic
 Německo Niels 'luckeRRR' Jasiek

NiP Valorant
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.