Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport COOL liga má za sebou úvodní kolo, které potvrdilo všechny papírové předpoklady

20. 3. 2021 | 19:56 Counter-Strike 2
První hrací den nabídne porci čtyř BO3 zápasů, tedy až maximální počet 12 map. Na cestu k uvolněnému trůnu vykročí všech osm týmů současně a první zápasová porce určitě čistě a jasně ukáže, kdo na tom jak v úvodu sezóny je. Největším favoritem ligy jsou Entropiq, každý jeden účastník ale jistě předvede špičkové výkony. Nechť hry započnou!
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Sampi.Tipsport vs. ENTERPRISE
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
DEV7L  Česká republika
queztone  Slovensko
nbqq  Česká republika

2:1

0:16
16:14
16:6

 Česká republika forsyy
 Slovensko lucasp
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika Levi
 Česká republika manguss

UPDATE #1: Úvodní duel celé soutěže nabídl neskutečnou podívanou. První mapu vyhráli ENTERPRISE zcela jednoznačně, podobně jako při střetnutí z minulého víkendu, jen s tím rozdílem, že tentokrát soupeři na Infernu nepustili jediný bod! Sampi.Tipsport se však rychle oklepali a na své mapě už byli rovným soupeřem. Po zvládnuté koncovce na vlastním picku Nuke se šlo na rozhodující mapu Dust 2, kde už bylo jasné, kdo hraje ve větší pohodě. Klíčovým střelcem Sampi byl kinzo, na druhé straně si naopak špatný den vybrali lucasp i Levi.

eSuba vs. Entropiq
NIO  Slovensko
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
jaro  Slovensko
twist  Česká republika

0:2

6:16
13:16

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko

UPDATE #2: Druhý sobotní šlágr proti sobě svedl papírově největšího favorita této sezóny a organizaci dvojnásobných loňských finalistů. Série začala na volbě Entropiq, tedy mapě Dust 2. Favorizovaný celek vstoupil na svůj map pick lépe a systematickou hrou postupně navyšoval vedení. eSubě po změně straně sice pár bodů získat dokázala, ale vše se už směřovalo na následující Train. eSuba se za T stranu rychle dostala do vedení, ale po srovnání se totéž podařilo také Entropiq. Na čtvrtý pokus EIQ proměnili match point a připisují si první body.

eEriness MARVO vs. Dark Tigers
Zajda  Česká republika
replay  Česká republika
heikkoL  Slovensko
Feki  Slovensko
Fizarezi  Česká republika

0:2

7:16
8:16

 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Slovensko ZEDc
 Slovensko system
 Slovensko fino

UPDATE #3: Dark Tigers v loňském roce skončili dvakrát pátí a letos by to rádi změnili. Do ligy tak chtěli vstoupit výhrou, ke které parádně nakročili na mapě soupeře. DTG ukázali, že Vertigo jim není cizí a vyhraná kola v řadě z úvodu následně přetavili ve vedení v sérii. eEriness MARVO tedy museli zaskórovat na volbě soupeře, který si vybral Dust 2, nikoliv Inferno, jak leckdo očekával. Po rychlém rozkoukání se tygři opět dostali ke slovu a převzali otěže. Soupeř se snažil leccos měnit, Dark Tigers ale sebevědomě výhru dotáhli a berou tři body do tabulky.

ECLOT vs. DEFEATERS
stinx  Česká republika
desty  Česká republika
Mix  Česká republika
Lastík  Česká republika
Majky  Česká republika

2:0

16:1
16:13

 Slovensko Rutk0
 Slovensko Abdel
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR​​​​​
 Česká republika shrubyy

UPDATE #4: Závěrečný duel úvodního hracího dne začal podobně, jako probíhala předchozí BO3 série. ECLOT z výběru map vyšli jednoznačně lépe a do nečekaného výběru soupeře, mapy Vertigo, vstoupili bezchybně. Jen jediný bod nás dokonce dělil od toho, abychom v jediném dni viděli druhou čistou mapu. Na svůj skutečný map pick ECLOT opět nastoupili lépe, ale DEFEATERS se po čase chytili a favorité zápasu se začali obávat. Dle slov stinxe začali hrát až příliš profesorsky, což ale na poslední chvíli změnili a koncovka už opět patřila ECLOT.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.