Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Random (#7)

7. 1. 2021 | 13:20 League of Legends
Sedmou příčku obsadil v letošním ročníku ankety TOP 10 CZSK Adam "Random" Grepl. Podobně jako osmý Dreedy je i Random nováčkem v elitní desítce, ačkoliv k tomu měl v předchozích dvou letech velice blízko. Jak hodnotí další dominantní sezónu s eSubou a co ho čeká v novém roce?
Adam Random Grepl
Adam Random Grepl
Zdroj: Zdroj

Random strávil celý letošní rok v týmu eSuba, se kterým vyhrál Hitpoint Spring, Summer i Winter a mimo jiné i MSR 2020. Úspěšnější sezónu na domácí scéně už si jde představit jen opravdu těžko a Randoma tak dle spekulací má čekat zahraniční angažmá. I o něm se český midlaner rozmluvil v průběhu rozhovoru, který jsme s ním při této příležitosti připravili.


Jak bys krátce obecně zhodnotil letošní sezónu ze svého pohledu?

První část sezony skončila podle mého neúspěchem, protože jsme podle mě měli na mnohem lepší výsledek v European Masters, než který jsme dosáhli. Výhra ve Winter lize mě naopak dost potěšila a byla to i taková zkouška pro mě samotného.

Jarní split Hitpoint Masters jste s eSubou prošli prakticky bez problémů, ale před play-off jste přesto vyměnili botlane. Jak na jarní Masters vzpomínáš?

Botlane se u eSuby mění velmi často. Do týmu jsme si vybrali hráče, kteří by mohli přinest do novou energii.

Na EU Masters se vám povedlo probojovat do hlavní části. Myslíš, že to bylo vaše maximum? 

Naše ambice byly minimálně se dostat ze skupin z hlavní části, play-in část byla pro nás něco, co jsme prostě museli zvládnout. Týmové výkony v tu dobu byly podle mého na té lepší úrovní, ale bohužel to nestačilo na ty lepší celky, já osobně jsem si toho hodně odnesl.

Random na bootcampu eSuby
Random na bootcampu eSuby
Foto: eSuba

Po první polovině sezóny se čekalo, že někteří z vás odejdou do zahraničí. Bylo něco takového pro tebe na stole?

Zahraniční nabídky byly, ovšem jelikož stále studuju, tak jsem většinu musel odmítnout, a zbylé byly prostě horší než eSuba.

V létě jste prodělali další změny v sestavě, ale mluvilo se hlavně o odchodu Nightshara. Jak moc proměna tým ovlivnila? 

Tomáš týmu rozhodně chybí, s Hirem a Wondrem se mi vždycky hrálo dobře, i když Wondro je někdy psychopat, už jsem si na to zvyknul.

Jak bys tedy zhodnotil letní split, kdy jste znovu ovládli Hitpoint Masters, ale mezinárodní úspěch se tentokrát nedostavil?

Podle mého jsme na to nebyli tak dobře připraveni, bez Tomáše tréning nebyl tak přínosný, jako s ním. Los byl horší, ale to rozhodně není výmluva, mohli jsme dosáhnout lepšího umístění.

V zimě přišla Hitpoint Winter, kde se hodně mluvilo o odchodu Jejkyho. Cítil jsi tlak, že teď bude pozice tahouna čistě na tobě?

Určitě tam tlak byl, byli jsme považování až za druhý nejlepší tým a já se těšil po dvou společných letech v eSubě na výzvu porazit Davida.

Random v dresu eSuby na Gillette MČR 2019
Random v dresu eSuby na Gillette MČR 2019
Foto: eSuba

Začátek Hitpoint Winter pro vás byl jako na houpačce. Díky čemu jste se nakonec dostali do vítězné formy?
 
Hlavní problémy vznikaly určitě skrz nezkušenost nového jungle top dua. Těm jsme se postupně snažili pomoci, takže to nebyla lehká cesta a určtitě ne jednoznačná.

Před play-off jste vyměnili toplanera a nakonec jste spanilou jízdu zakončili reverse sweepem. Jak sladká byla tahle výhra?

Pocit to byl užasnej, i přesto, že to nebylo na offline eventu, jsme s týmem byli na bootcampu, takže to tu atmosféru trochu přinášelo. Výhru si cením i když to byl “jen” Winter split.

Jak jsi snášel situaci okolo koronaviru? Ovlivnilo to nějak tvoji sezónu?

Pro mě je to spíše pozitivum, jelikož nemůžu cestovat skrz školu, a spousta zahraničních týmů to nyní nepožaduje. Akce mi ale rozhodně chybí, ta atmosféra je něco, co nikdy online nejde plně vynahradit

Ještě otázka k česko-slovenské scéně. Směřuje podle tebe správným směrem? 

Upřímně z mého pohledu je tu hodně málo prostoru pro vývoj nových talentů, nevidím tu moc lidí, kteří by mohli vést hráče správným směrem a pomáhat jim růst.

Random na bootcampu eSuby
Random na bootcampu eSuby
Foto: eSuba

Šušká se, že tě příští rok uvidíme v přední zahraniční lize. Můžeš fanouškům nějak přiblížit své ambice v roce 2021?

Moje ambice jsou rozhodně udělat první krok v zahraničí, co nejvíce se ukázat a další split se dostat do lepšího týmu. To je můj cíl pro nadcházející split.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Děkuju všem za podporu kterou dostávám a nezapomeňte fandit!


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Česká republika Adam "Random" Grepl
  8.  Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník
  9.  Česká republika David "Jejky" Jakubec
  10.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh

Hlasovali: Tomáš "Nightshare" Kněžínek, Radim "Zizou" Zaoral, Jan "Worry" Voráček, David "Krakeer" Bruk, Dalibor "Dalijes" Vacek, Luong "Narama" Nguyen, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský, Dominik "Speedy" Hanus, Richard "Micro" Mendl, Marek "Krewca" Krejčík, Tomáš "Mortsche" Anděl, Jan "Kangae" Sekanina, Prokop "Hippowan" Sojka, Čtenáři webu playzone.cz

Štítky: TOP 10 CZSK, Random, eSuba