Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: ZEDKO (#4)

24. 1. 2021 | 13:10 Counter-Strike 2
Jindřich "ZEDKO" Chyba se po dvou pátých místech v letošním ročníku ankety TOP 10 CZSK umístil na čtvrté příčce. ZEDKO si letos vyzkoušel roli IGL, ale v průběhu roku se vrátil ke své oblíbené pozici. V obou rolích ale se SINNERS dominoval na česko-slovenské scéně, kde vyhrali prakticky každou soutěž, které se účastnili.
ZEDKO
ZEDKO
Zdroj: Zdroj

Pokud přemýšlíte o koupi nového herního monitoru, určitě popřemýšlejte o AOC C27G2ZU/BK Gaming. Právě herní monitor uplynulého MČR totiž přináší celou letošní anketu TOP 10 CZSK a s ní spojené rozhovory. ZEDKO se do SINNERS přesunul po období v eSubě a okamžitě ukázal svůj individuální um. V mnohých zápasech byl hlavní hvězdou týmu a stál u výher v obou splitech Sazka eLEAGUE, Tipsport COOL lize a vyvrcholení roku na Vodafone MČR.


Jak bys obecně zhodnotil rok 2020?

Rok 2020 bych zhodnotil víceméně kladně, na základě našich cílů, které jsme si společně s našim týmem stanovili. Chtěli jsme vyhrát vše, čeho se zúčastníme na CZ/SK scéně, a to se nám také povedlo. Jedinou věc, kterou bych vypíchl jako neúspěšnou byly zápasy v zahraničí, které jsme neodehráli tak, jak bych si představoval.

Na začátku roku jsi opustil eSubu. Jak probíhal tvůj vstup do SINNERS a čekal jsi, že budete s novou sestavou tak dominantní?

Už ke konci roku jsme společně se SHOCKEM věděli, že půjdeme do něčeho nového. Výsledky nebyly takové, jaké bychom si představovali i přes veškerou snahu. Co se týče SINNERS, tak jsem počítal s tím, že tu budeme nejlepší a přes to nejel vlak. Naštěstí se nám to podařilo.

Potřetí v řadě jsi mezi nejlepšími pěti hráči v této anketě. Bereš to jako pozitivní signál?

Jak se říká, vždy to může být lepší a já věřím, že tento rok se ukážu ještě v lepším světle, než doposud.

V první polovině sezóny jsi plnil roli IGL, pak jsi dostal větší volnost. Jak jsi vnímal svůj přínos v těchto dvou období?

IGL jsem dělal spíš z povinnosti až mě časem začala i dokonce bavit, ale cítil jsem díry, které by pravděpodobně v Evropě nefungovaly. Beastik sám navrhl, že by to chtěl zkusit a také se této role ujímá velmi dobře. Já sám za sebe můžu určitě říct, že tato role mi vyhovuje, mohu se tak soustředit jen sám na sebe a samozřejmě poslouchat a rychle se dokázat adaptovat na hru.

Na domácí scéně v podstatě nešlo být úspěšnější.

Jakmile jsme vyhráli vše zde na česko-slovenské scéně, tak jsem si vzpomněl na tým eXtatus, kde jsme také dominovali ve všem co jsme mohli, takže já jsem byl určitě spokojen, stejně tak jako celý můj tým. Teď ale máme těžší cíle a já věřím, že to tento rok splníme!

SINNERS ZEDKO
SINNERS ZEDKO
Foto: SINNERS

V průběhu roku jste neudělali jedinou změnu v sestavě, mezitímco soupisky vašich konkurentů se měnily poměrně pravidelně.

V každém týmu, co já jsem, se snažím vydržet co nejdéle. Nejsem jedním z těch, kteří by hned utíkali (kdo by také utíkal z nejlepšího týmu na CZ/SK scéně) :D Vím, že žádná změna v soupisce nás dotáhla k samotným úspěchům. 

V novém roce jste posílili o dvojici KETUBOR a oskar. Mohou vás tyto změny dovést ještě k větším úspěchům, než jsi zažil v eXtatus?

S KETUBOR-em jsem působil už v eXtatus, takže já sám vím, co od něj očekávat. Co tak vnímám a všímám si, tak se neskutečným způsobem zlepšil. Má jinej pohled na hru, kouká denně milion dem a přináší neustále nové věci, ať už proti soupeřům nebo přímo pro nás. Když se budeme bavit o oskarovi, tam jde vidět změna opravdu veliká, ať už zkušenostma nebo decisionmakingem. Věřím, že on byl ten poslední chybějící kus do soupisky, který nám dopomůže vyšplhat na přední příčky ve světě.

Brzy po změnách jste dokázali obsadit 2. místo ve Vulkan Fight Series. Jak vysoko řadíš tenhle úspěch?

Určitě jsem za to rád. Nebýt chyb, tak jsme to vyhráli. Hrajeme spolu chviličku, takže času opravovat chyby je víc než dost. Čeká nás hodně turnajů a uvidíme jak dopadneme tam. V tomto turnaji šly vidět i emoce a opravdu, kdyby lidi slyšeli náš teamspeak věřím, že by to udělalo radost všem fanouškům SINNERS.

Dal sis pro nový rok nějaké předsevzetí?

Mám předsevzetí takové, že budu individuálně silný jak nikdy předtím a taky na tom pořádně zamakám. Týmové předsevzetí je určitě hitnout top 30, udržet se tam a kousek po kousku šplhat výš a výš. Rádi bychom se určitě zúčastnili i turnajů např. DreamHacku, ale náš čas teprve přijde.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Díky všem, kteří nám fandí a podporují, ať vyhráváme nebo prohráváme. Všechny zprávy si čtu a mám radost ze všech vašich pozitivních zpráv. Hlavně bych chtěl poděkovat partnerům a sponzorům, xtrfy, fortuně, raven a všem, kteří s náma v Sinners pracujou. Diky!


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4.  Česká republika Jindřich "ZEDKO" Chyba
  5.  Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
  6.  Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
  7.  Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.