Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Nardeus (#7)

30. 12. 2018 | 01:00 League of Legends
Tomáš "Nardeus" Maršálek se za letošní rok umístil na 7. místě našeho žebříčku nejlepších domácích lolkařů.
Nardeus Top 10 CZSK
Nardeus Top 10 CZSK

Hlasující

  • Komentátoři: Mozilla, Bronko, Vary May
  • Trenéři: Nightshare, Zizou
  • Redaktoři: Hippowan, huhy, Feak
  • Čtenáři webu PLAYzone

Už je oficiálně známo, že Nardeus končí v eSubě, a to i přes nadstandartně vydařený rok. Jeho cesta ale nesmiřuje do zahraničí. Příští půl rok určitě stráví mimo kompetitivní scénu. Na sedmém místě se umístil díky celoroční dominanci na domácí scéně. S eSubou zůstal i v dobách obrovských změn a přineslo mu to další zlaté umístění na LEGENDs #2, MSR i MČR a dvakrát mohl Česko-Slovensko reprezentovat na European Masters. 

Nemyslím si, že bych měl právo, nějak nesouhlasit s tímhle umístěním, když jsem celý rok hrál pouze na CZSK scéně. Uvidíme, jak to bude příští rok, ještě si sám nejsem vůbec jistý, co bude.

Nardeus V4 Future Sports Festival

Nardeus se do zahraničí ani nijak nehrnul. Narozdíl od jiných hráčů československé špičky zvolil celou sezónu na CZSK scéně. I přesto je stále považován za prvotřídního marksmana. 

Už před začátkem roku 2018 jsem chtěl zůstat alespoň jeden rok v Česku, bez nějakého cestování a bydlení v zahraničí. Bylo to kvůli osobnímu vztahu a dalším osobním důvodům... Do zahraničí bych ten rok šel jen do LCS týmu, ale žádná nabídka této kvality nepřišla.

Jako základní stavební kámen eSuby pomohl celé řadě hráčů posunout se výkonostně i kariérně dál. Jeho schopnosti byly vidět hlavně v letním splitu, kdy se zbytku týmu tolik nedařilo a hlavní tlak byl často právě na něm. Jako hráč dosáhl dalšího titulu mistra ČR, ze kterého se těšil už podruhé. Když tento pohár zvedal poprvé, bylo to v roce 2012, tedy ještě za dob Herdyna, Aima, Mozilly a dalších. I tehdy navíc oblékal dres eSuby a titul si odnesl třeba na úkor další vycházející hvězdy - Aleše "Freeze" Kněžínka.

Já nad MČR nějak moc nepřemýšlel, ale jsem rád, že jsme vyhráli a porazili hráče Lancraft, kteří podle většiny scény byli z nějakého důvodu favority. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout mé spoluhráče, kteří se za tento rok neskutečně zlepšili, jsem zvědavý co z nich bude v budoucnosti. 

Ke svému odchodu z eSuby se Narde vyjádřil i pro týmový web:

Poslední rok jsem strávil po dlouhé době opět v barvách eSuby, kdy jsem chtěl být nějaký ten čas v czsk a nehrát v zahraničí, kvůli celkovému vyhoření z hraní LoLka. Taky jsem doufal, že mi to pomůže a příští rok se s nadšením budu snažit dostat do LCS. Opak se stal pravdou, a tento rok se na mně podepsal ještě více. Takže jsem se rozhodl, že si dám alespoň půlroční pauzu, pořádně popřemýšlím nad vším, a potom uvidím co dále. Každopádně bych chtěl poděkovat celému vedení a hlavně mým spoluhráčům a Tomovi za tento rok. Všichni jsou dobří kamarádi, s nimiž se mi hrálo parádně, i když jsem z nich měl občas nervy. Myslím si, že na to, jak noví jsou v kompetitivní scéně, tak se hodně zlepšili a jsem zvědavý, jak se jim bude dařit v roce 2019.

Nardeus MČR 2018

My, jako zástupci domácí komunity, samozřejmě doufáme, že se jméno Tomáš "Nardeus" Maršálek brzy na kompetitivní scénu vrátí - nejlépe s nostielem v plné síle a nabitým entuziasmem. V současnosti se ale musíme smířit s faktem, že jeho nick na velkých turnajích cz/sk ani zahraniční scény nějakou dobu neuvidíme. 

Díky. Žádný vzkaz nemám, ale budu rád, když mi dáte follow na Instagramu, kde občas sdílím svůj skvělej život. Všem přeju šťastný nový rok.

TOP 10 CZSK

  1. ...
  2. ...
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...
  7.  Česká republika Tomáš "Nardeus" Maršálek
  8.  Česká republika Jiří "Sawyor" Libanský
  9.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  10.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
Zdroj: esuba.eu
Štítky: Nardeus, eSuba, TOP10 2018