Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Nowikk (#4)

21. 1. 2020 | 17:48 PUBG: Battlegrounds
Pomalu se blížíme do finále, poslední hráč nás dělí od stupňů vítězů. Čtvrté místo mezi domácími PUBG hráči za uplynulou sezónu obsadila možná největší kometa minulého roku, Matěj 'Nowikk' Krmela. Ten na scéně proslul nejprve v barvách Vikingekrig Esports, které jako MVP turnaje dotáhl k 2. místu na PLAYzone Challenge, poté však přestoupil do eSuby, za kterou si zahrál i na MČR.
Matěj 'Nowikk' Krmela
Matěj 'Nowikk' Krmela

Ty jsi jedna z největších koment loňského roku. Zkus v jedné, dvou větách říct, jaký pro tebe 2019 vlastně byl?

Neuvěřitelný. Naprosto předčil má očekávání, když jsem ještě na začátku roku byl v kompetitivním hraní naprostý nováček.

Pamatuješ si zpětně, jaké sis dával cíle na loňskou sezónu, a jestli jsi je všechny naplnil?

Mé cíle byly postoupit na PLAYzone Challenge do finále a probojovat se na MČR, takže jsem si všechny předsezónní cíle splnil, i když teď s odstupem mi je trochu líto, že se výsledkově hlavně na MČR nezadařilo ještě trochu víc.

Vikingekrig PUBG

Velký úspěch jsi zaznamenal na PLAYzone Challenge. Čekal bys vůbec, že můžete s vikingy uhrát 2. místo?

Hlavním cílem pro nás bylo se na PZCH dostat do finále, což se nám se štěstím podařilo, když jsme těsně postoupili z 8. místa. Do finále jsme šli s tím, že si to jdeme hlavně užít, což nám nakonec asi i pomohlo k druhému místu. 

Rok 2019 pro mě jako kompetitivního nováčka předčil všechna očekávání.

Co pro tebe v té době znamenalo ocenění nejužitečnějšího hráče turnaje? Byla to tvoje vůbec první lanka?

Byla to pro mě velká čest, zvlášť, když na turnaji byly tak zkušené týmy jako Inside Games, eXtatus nebo eSuba. Lanka to pro mě byla druhá, první byly Y-Games, kde jsem hrál s mix týmem.

Následoval ale odchod "za lepším". Jak moc těžké bylo opustit svoji vlastní organizaci a zamířit do eSuby?

Nebylo to nic jednoduchého, nad přestupem jsem dlouho přemýšlel, jelikož to navíc nebyla jediná dobrá nabídka, kterou jsem dostal. Vzhledem k sestavě eSuby jsem ale věděl, že ten tým má na výhru MČR, a proto jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl.

Vikingekrig PUBG

Co sis od přestupu sliboval? Jak na tebe působila tehdejší sestava na papíře? Směřovali jste vše k titulu na MČR?

Věřil jsem, že v této sestavě můžeme vyhrát MČR, jelikož jsem už v době příchodu věděl, že je možnost, aby se k nám přidal Washout. Byl to jeden z klíčových faktorů, proč jsem do eSuby vůbec šel. Celkově se všechno točilo okolo samotného MČR a tenhle tým to v sobě měl.

Věděl jsem, že eSuba má na výhru MČR, protože jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl.

Jak se ti vlastně hrálo se zahraničním hráčem, kdy jste komunikovali většinu času v angličtině?

Hrálo se mi dobře, Washout je hodně zkušený hráč, který mi předal mnoho zkušeností. Co se komunikace týče, to býval občas problém, když jsme v angličtině nedokázali předat úplně přesně to info, jaké bychom potřebovali.

Vzhledem k tomu, že eSuba nabrala i druhého cizince, myslíš, že tyto mezinárodní mixy jsou správnou cestou?

Zahraniční hráči můžou určitě scéně pomoc nahoru, ale na druhou stranu si zase myslím, že je tu dost skillově dobrých hráčů na to postavit silný tým ryze z Čechů a Slováků.

Matěj 'Nowikk' Krmela

Jak je to s tebou a tvým přestupem? Byl jsi v eSubě vyměněn nebo jsi se jen chtěl zkusit posunout opět někam výše?

Byl jsem vyměněn z důvodů, o kterých nechceme mluvit. Je mi trochu líto, že tahle éra končí, na druhou stranu mám šanci znovu zkusit něco nového a individuálně se rozvinout trochu jinak než doposud.

Máme tu dost skillově dobrých hráčů na to postavit silný tým ryze z Čechů a Slováků.

Ty a Inside Games, tato kapitola bude za pár dní vyjasněná. Dokážeš alespoň naznačit, jaké máš s hraním s tímto týmem pocity?

S klukama se mi hraje výborně, jsou to zkušení a výborní hráči a rozumíme si jak ve hře, tak mimo ni.

Matěj 'Nowikk' Krmela
Štítky: TOP10 2019, Nowikk
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.