Přejít k hlavnímu obsahu

Týden poté: Co přinesla Samsung Letní sklizeň?

27. 6. 2020 | 22:15 Hearthstone
Před více jak týdnem začala naše Samsung Letní sklizeň, která rozhodla o prvním postupujícím na Samsung MČR v mobilních hrách. Kdo ze žní odešel spokojený a kdo naopak vyhořel?
Jarla
Jarla

Šestnáct nejlepších hráčů z uplynulé části MČR kvalifikace si to minulou sobotu a neděli rozdalo v jejím finálovém turnaji, totiž letos první Sklizni. Emoce, které zvlášť grandfinále nepochybně rozdmýchalo, už snad tak silně neplanou, vzpomínky na její průběh už ve vašich hlavách nejspíše také nejsou tak přesné, a je tedy nejvyšší čas podívat se na to, co přinesla.

Ze začátku vpravdě nešlo o nic moc zajímavého, jak tomu tak u velkých DE pavouků bývá, i některé velice brzké výsledky ale stihly překvapit. Nikdo asi neočekával, že po dvou hrách se s turnajem rozloučí hned dva veteráni domácí scény Valdaboy a PoweR, a podobně překvapivé bylo i to, že ani jednu výhru si nepřipsal Nlky, který do turnaje sice šel jako nováček, naděje do něj ale, vzhledem k jeho dosavadním výsledkům, byly vkládány nemalé. 

Překvapující zprávy přišly i po dalším kole ve spodní části, s turnajem se totiž museli loučit třeba Jobsad, m1lan či jediný účastník nepocházející z Česka ani Slovenska, Pepe, je ale nutno uznat, že vzhledem k nabitosti celého turnaje bylo jasné, že někteří favorité se do TOP 8 prostě podívat nemohou, což těsně před branami této fáze turnaje potvrdilo i vypadnutí Mattyho a En1gmy. Jediným hráčem, který to tam navzdory očekáváním dotáhl, tak nejspíše zůstal jen Misaks, kterého lze ale na druhou stranu označit za vlastně úplně jediného opravdového underdoga celých letních žní.

Matty

Turnaj se tak přehoupl do své druhé poloviny, která už byla konečně tou, od níž jsme očekávali opravdu skvělou podívanou. A byla naše přání vyslyšena? Do posledního puntíku! V semifinále WB totiž nejprve zvládl uspět Faeli, který tak zasadil první porážku v turnaji martimovi, a následně i Jarla, jehož úspěch zase sešup do LB znamenal pro Benka. Finále WB tedy nabralo přesně takovou podobu, jakou jsme si od něj přáli, bylo totiž jasné, že o první místo v grandfinále si to v něm rozdají dva v současnosti nejlepší domácí hráči.

Ale popořadě, podívejme se tedy ještě na průběh LB. V něm přišel ve čtvrtém kole další lehce překvapivý úspěch od Misakse, který z turnaje výhrou 3:0 vyřadil právě slovenského hráče Benka, po němž následovala výhra martima, jež zase znamenala konec nadějí na výhru pro Krajdu. V semifinále LB si tak Misaks mohl připsat další skalp známého hráče, tentokrát už ale na slovenského karbaníka, nyní v podobě martima, neměl, a místo v druhém souboji o grandfinále si tak zajistil právě poslední Slovák v turnaji.

Na něj ale samozřejmě přijde řada až po tom prvním, v němž Faeli a Jarla svedli nádhernou, neskutečně vyrovnanou řežbu. Druhý jmenovaný ale na aktuálního obhájce titulu mistra ČR nakonec nestačil, po výhře 3:2 se tak prvním účastníkem grandfinále stal reprezentant Entropiq. O tom, jestli se v něm souboj z WB zopakuje, pak rozhodoval martim, na jediného českého velmistra už ale neměl. Souboj spolu sice rovněž svedli vyrovnaný, po pěti hrách se ale radovat mohl Jarla.

Faeli

I samotné grandfinále tak slibovalo tu asi nejnadupanější možnou bitvu na CZ/SK HS scéně a opět to byla náramná podívaná! Faeli sice do závěrečného mače vstoupil o trošičku lépe, když po třech hrách vedl 2:1, ve čtvrté hře ale přišlo něco, co, jak se později ukázalo, nakonec dá se říci i rozhodlo o konečném pořadí. Už od začátku si v ní totiž Jarla docela parádně lízal, to mu ale stejně nestačilo, a Faeli se tak dostal do pozice, odkud ho od zisku přímé pozvánky na Samsung MČR v mobilních hrách nemohlo oddělit skoro nic.

Nic mimo náhody, která se právě rozhodla průběhem grandfinále zamíchat. Jarla stál totiž se svým DH v situaci, kde nutně potřeboval zasadit Faelimu smrtící ránu hned v dalším svém kole. Možnost, jak tak udělat, měl ale jen jednu, potřeboval si totiž z balíčku, v němž tehdy bylo ještě devět karet, líznout kartu Metamorphosis. Světě div se, přesně to se, jak můžete vidět ZDE, stalo. Dost možná i díky tomu, jak mu toto štěstíčko pozvedlo sebevědomí, pak Jarla navíc zvládl vyhrát pátou hru a bylo jasno, prvním postupujícím do Brna se stal reprezentant týmu Nordavind!

Jak k tomu došlo se na vlastní oči můžete přesvědčit v záznamech všech streamovaných zápasů ze Sklizně TADY a výsledky v grafické podobě zase najdete níže. Na pocity z celého turnaje, ale i další věci související s jeho HS kariéru jsme se navíc ptali i samotného Jarly. Rozhovor s ním si můžete přečíst ZDE.

Samsung Letní sklizeň, konečné pořadí:

  • 1. místo:  Česká republika Jaromír "Jarla" Vyskočil (Nordavind; postup na Samsung MČR mobile 2020, 550 MČR bodů a 7 000 Kč)
  • 2. místo:  Česká republika Oldřich "Faeli" Mahdal (Entropiq; 450 MČR bodů a 3 000 Kč)
  • 3. místo:  Slovensko Martin "martim" Masrna (Inside Games; 350 MČR bodů)
  • 4. místo:  Česká republika Michal "Misaks" Syrovátko (Rentgen Gaming; 300 MČR bodů)
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend