Přejít k hlavnímu obsahu

Valve konečně upravuje pravidla v souvislosti s VAC bany. Jamppi a další hráči jsou volní

16. 4. 2021 | 19:19 Counter-Strike 2
Valve dlouhou dobu neslyšelo na slova hráčů, kteří v dávnější minulosti používali cheaty a následně si vydobyli svou cestu k samotnému vrcholu. Těmto hráčům nebylo totiž umožněno hrát turnaje přímo od Valve. Nyní tomu konečně bude jinak a někteří hráči si tyto nejprestižnější turnaje budou moci zahrát, pokud tedy s CSkem už nesekli.
Jamppi
Jamppi
Zdroj: ENCE

Valve se po dlouhých letech rozhodlo udělat radikální krok v souvislosti s VAC bany. Dříve totiž nebylo umožněno hráčům s permanentním banem na Steamu hrát jimi sponzorované turnaje. V potaz se ani nebralo do jakého roku se onen ban datuje. Hráči tak častokrát argumentovali tím, že byli tehdy příliš mladí na to, aby si uvědomovali důsledky svých činů. Valve však tyto výkřiky pravidelně ignorovalo, a tak zůstávala pravidla stále stejná, avšak nyní je tomu jinak.

Hráči se nově mohou účastnit turnajů, které sponzoruje Valve, jenom tehdy, pokud je jejich VAC ban starý minimálně pět let. Mimo jiné je také třeba říci, že tohle neplatí pro všechny, nýbrž jenom pro ty, jenž se do té doby, než dostali permanentní ban, nezúčastnili žádného Valve sponzorovaného turnaje, a to včetně kvalifikací. Tato zpráva jisto jistě zasáhne několik jmen. Mezi ty nejvýraznější rozhodně patří Vinicius "⁠vsm⁠" Moreira, jehož ban se datuje až do roku 2013, ale také hlavně Elias "⁠Jamppi⁠" Olkkonen. Ten se s Valve dokonce na neúspěšně soudil a nakonec se rozhodl přejít na VALORANT. Tenhle unban jej těžko přiměje se vrátit.

Změny pravidel je opravdu ojedinělým ústupkem, které ze strany Valve vídáme opravdu minimálně. Na otázku, zdali se tyto změny v pravidlech týkají i hráčů, kteří byli součástí match-fixingu, ovšem odpovídají jasné ne, a tak to nejspíš už navždy zůstane. Na druhou stranu se můžeme těšit na návrat některých střelců, kteří neměli možnost se kvůli VAC banu ukázat ve své plné síle.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: valve
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.