Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: MadCat a Death-Filip

2. 10. 2006 | 22:14
Dnes vám hráč wild přináší rozhovor s členy klanu CZ klan, dluho známým pod jménem Widhout Identity. Klan určitě patří mezi naší špičku, tak si přečtěme, co nám hráči MadCat a Death-Filip prozradí. wild: Zdravím! Na úvod se nám představte (roky, bydliště, studium) MadCat: Zdárek! Mé jméno je Josef Vojtek, je mi devatenáct let, bydlím v Teplicích a naštěvuji čtvrtý ročník gymnázia. Death-Filip: Čau, je mi 18 let, bydlím v Teplicích a studuji na Gymnaziu (čtvrťák).
Výchozí obrázek

czklan.gif

Dnes vám hráč wild přináší rozhovor s členy klanu CZ klan, dluho známým pod jménem Widhout Identity. Klan určitě patří mezi naší špičku, tak si přečtěme, co nám hráči MadCat a Death-Filip prozradí.

wild: Zdravím! Na úvod se nám představte (roky, bydliště, studium)
MadCat: Zdárek! Mé jméno je Josef Vojtek, je mi devatenáct let, bydlím v Teplicích a naštěvuji čtvrtý ročník gymnázia.
Death-Filip: Čau, je mi 18 let, bydlím v Teplicích a studuji na Gymnaziu (čtvrťák).

wild: Jak dlouho už jste u cs a jak jste se k němu dostali
MadCat: Tuším, že je to něco přes 4 roky, přičemž poslední 2 hraji (víceméně) aktivně na internetu. A dostal jsem se k tomu asi tak, jako každý jiný - viděl jsem to u kamaráda a děsně mě to chytlo ;)
Death-Filip: Tak CS jsem hral poprvi v 6. třídě, což je nějakých 6-7 let zpátky. Byla to první LAN akce na které jsem kdy byl. Okamžitě jsem si ho zamiloval ;)

wild: Jak dlouho se CS věnuješ aktivně a jak dlouho profesionálně?
MadCat: Aktivně se Counter-Striku věnuji asi od doby, kdy jsem ho poprvé viděl. Koneckonců je to závislárna ;) A profesionálně? Nejspíš od doby kdy jsem podepsal smlouvu s CZ klanem a pořídil si domu internet.
Death-Filip: Aktivně hraju asi tři a půl roku a profesionalně (pokud se to tak da nazvat :)) poslední rok.

wild: Trénink s klanem je věc jasná, ale jak často trénujete a jak často hraješ ty každý den?
MadCat: Jasná věc to občas až zas tak není, přeci jen každý má spoustu různých aktivit, které mu občas brání v hraní milovaného CS (rodinné záležitosti, (auto)školy, přítelkyně...), ale všeobecně platí, že se snažíme (obzvlášť teď před Invexem) hrát co nejvíc to jen jde.
Death-Filip: Tak snažíme se hrat každý den, ale zaleží jak ma kdo čas. V průměru hrajem 5x týdně a ja sam nehraji vůbec. Jen se rozehravam pred TG/CW na nějaký aimce. Taky občas hraju for fun mix s kamaradama (tím zdravím AkA team ;)).

wild: V jakých klanech jsi doposud pobýval/pobýváš
MadCat: Rozhodně nesmím opomenout legendární, nikdy neexistující klan "f5". Pak to byl klan "outer Limits", kde jsem se (z hráčského hlediska) asi nejvíc rozvíjel - hi yo, Mr.Skiller ;) (jenom pro zasvěceného), a ze kterého jsem zamířil do "InDestructibleS", což je de facto předchůdce mého současného působiště - CZ klanu.
Death-Filip: Tak pokud nepočítam GZ klany, kterých bylo asi 5, tak jsem hral za !D, rEp, ids, wiD a GS. Nyní hraju za CZ klan.

wild: Představ nám svůj současný klan.
MadCat: ou-kej
Pokud jde o klan samotný, nejlepší bude, když se představí sám na www.czklan.cz
Co se naší CS sekce týče, tak:
Axtin - Leader teamu už od prvopočátku. Všechno dění okolo klanu vždy zařizoval on. Je to technicky vzato naše spojka mezi vedením klanu a námi, hráči.
eDge - In-game leader. Určitě mu polichotí, když o něm řeknu, že je to "Mozek veškeré akce" ;))
Filip - Týmový snip0r. Rozhodně hráč, který dokáže otočit průběh kola a s klidem zvládá situace 1vX. Doporučuji ho spectovat a sledovat.
Lutzer - Tohle je náš "automat". Jeho úkol je prostě vyhlavit co se dá. A jde mu to pěkně =). Mimochodem je to také pravidelným bombo-nosičem ;)
dAys: Neoficiální šestý hráč, který nám pomáhá při trénincích a příležitostně hraje zápasy do ESL apod. Rozhodně mu za to patří mé velké uznání, a poděkování.

Death-Filip: CZ klan, jako takový ma tři sekce: Call of Duty 2 - bývalí hrači z Necroraisers (velký skill), Fifa 2006(taky ex-NR, taky velký skill), a pak CS sekce (né až tak velký skill, ale snažíme se :))

Jinak co se týče CS hráčů:
Axtin - Clanleader a zarover manažer teamu. Co se týče hry, občas nás fakt překvapí :o)
Death-Filip - Každý ať posoudí sám
eDge - Fight leader, tactic leader a bůh ví co všechno
Lutzer - Jedním slovem ROBOT. Jo a taky nosí bombu ;)
MadCat - Timlr dokonalý aim + dokonali CS myšlení. Určitě nejvltší wallbanger ze hry.
Days - šestý hrač, jen na trénink. škoda, že je ze Slovenska, ma velký potencial.

wild: Jaký je nebo spíše byl názor tvých rodičů při začátcích? Stavěli se k tomu pozitivně nebo tě spíše od hraní odrazovali?
MadCat: Vlastně jim to vždycky bylo jedno. Mám rodiče inteligentní, tolerantní a chápavé, takže mě celý život nechali dělat, co sám chci a do ničeho mě nenutili nebo mi nic nevymlouvali. Akorát taťka se někdy podivoval, proč sedim u počítače a nechodim víc chlastat :/
Death-Filip: Tak na to, že jsem seděl dlouho u počítače, byli zvyklí. Samozřejmě mě chtlěli vidět jak hraju fotbal, ale jinak mě víceméně podporovali :o)

wild: Na letošní WCG kvalifikaci jste obsadili krásnou 3 pozici. Kam se hodláte vydat dál?
MadCat: Výš, jen výš. Vzůru na zikurat, šupity-šup ;) Reálně se koncentrujeme na brzké LAN akce. A do budoucnosti je náš cíl/sen zasáhnout do Counter-Strikového dění v Evropě.
Death-Filip: No tak kromě blížícího se meziherňáku je to invexcup. Vůbec nevíme jak to dopadne, ale doufame ve vysokou příčku.

wild: S nynější sestavou CZ Klanu hrajete poměrně dost dlouho. Myslíš, že je to výhoda při hře? (nymslím sehranost, ale spíše to že se dobře znáte)
MadCat: Určitě je to výhoda, protože víte, co můžete od jednotlivých hráčů čekat, dokážete odhadovat situace. Zároveň to, že se víceméně dobře známe i v RL nám dovoluje si všechny neschody hnedka pěkně vyříkat a spíš se pak koncentrovat na hru.
Death-Filip: Určitě je to výhoda. Víme jak spolu jednat a co si můžem dovolit :)

wild: Co považujete za svůj nejlepší úspěch?
MadCat: Budu to brát z mého pohledu, čili je toho víc a značně subjektivní a ne vždy to může vypadat důležitě: Jeden z raných úspěchů byl porazit DarkRiders v online PlayZone turnaji. Další byla celková hra na Invexu minulý rok. A paráda byla taky porazit defeaters v AMD lize.
Death-Filip: Tak asi to bude poražka dfs a nEophyte na lanu.

wild: Jaký je váš názor na CS:S?
MadCat: Vlastně jsem měl příležitost zahrát si lokální CS:Source turnaj (který se nám mimochodem podařilo vyhrát s AKA klanem) a musím říct, že se Source absolutně nedá srovnávat s CS1.6. Svůj název si to nese jenom kvůli slavnějšímu brátříčkovi a je to samozřejmě trik, jak vymlátil z lidí prachy. Takže je vlastně jedno, jestli se zeptáte mě (jakože CS1.6 hráče), nebo třeba zapřísáhlého StarCraftaře. Je to jiná hra a ocenil bych, když by se přejmenovala třeba na "Police And Terrorists". Vyřešilo by to spoustu zbytečných/neřešitelných otázek o tom, co je vlastně lepší.
Death-Filip: Ta hra je špatna. Je to jina hra. Kdyby se to jmenovalo jinak, tak rozhodně nemá takovou popularitu.

wild: Co život soukromý? Máte přítělkyně či něco víc :P?
MadCat: A co je komu do toho? :) Ale jestli někdo touží po tom to vědět, tak: Ne, nemám, protože se lidí bojím :)
Death-Filip: Přítelkyni momentalně nemam. Ale jsem s životem celkem spokojený :)

wild: Na záver můžete dodat cokoli, co vám v rozhovoru chybělo a také můžete pozdravit AkA team :D
MadCat: Zdravím AKA team ;). A taky případné fanoušky (i když si sám moc nefandím, takže bych se divil, kdyby se nějací našli ;) ) A taky rovnou (ve velkolepém stylu) poděkuji našim sponzorům a vedení klanu za veškerou poskytovanou podporu - dík.
Death-Filip: AkA team, ten skill?! :D Rad bych vyjadřil dík všem, co mě podporují a hlavně chci poděkovat CZ klanu za jejich VELICE štědrou podporu.