Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Liga I: Shrnutí první poloviny soutěže

22. 3. 2016 | 18:55 Hearthstone
První polovina 1. PLAYzone Hearthstone Ligy se nám minulý pátek dohrála a to znamená jediné - přesouváme se do části soutěže, kde formát Conquest nahradí Last Hero Standing, taktéž BO5 s banem. Sedm kol je tedy minulostí a nám nezbývá než glosovat nad aktuálním pořadím.
Výchozí obrázek

PLAYzone HS liga

První polovina 1. PLAYzone Hearthstone Ligy se nám minulý pátek dohrála a to znamená jediné - přesouváme se do části soutěže, kde formát Conquest nahradí Last Hero Standing, taktéž BO5 s banem. Sedm kol je tedy minulostí a nám nezbývá než glosovat nad aktuálním pořadím.

V čele PLAYzone Ligy je Oldřich "Faeli" Mahdal z týmu eSuba, který dosud pouze jedinkrát zažil pocit porážky, a to hned v prvním kole soutěže proti týmovému kolegovi Silhanovi. Faeli si dokázal v sedmém kole poradit s dosavadním lídrem Ladislav "meyger" Majerem z Fraternitas, jenž po této prohře klesl na druhou pozici. Rozdíl mezi těmito dvěma hráči je však rozdíl jedné výhry. Stejný rozdíl je také mezi meygerem a dalšími hráči, kde je pole již nahuštěné.

Se dvanácti body je na třetím a čtvrtém dvojice hráčů Marek "Melane" Zábran z Fraternitas a největší bavič a úřadující Mistr ČR Jakub "Namcor" Veber z Majestic Lions. Kdo sledoval alespoň jedno vysílání, tak ví, o čem mluvím, jeho balíky byly někdy až neuvěřitelné. Těsně pod postupovou čarou je shodně se třemi body hned trojice hráčů - Raidy, Romasik, Silhan. Zejména v případě Raidyho bude zajímavé sledovat jeho posun, jelikož chytil velice dobrou formu, o čemž hovoří i jeho skóre. Na posledním místě bez jediné výhry smutně kouká wenek.

PLAYzone HS liga

Kdo sleduje ligu, tak ví, že pravidelně se týden co týden díváme na statistiky hraných tříd v jednotlivých kolech. My jsme pro vás shromáždili data a tuto statistiku pro vás máme za uplynulých sedm kol, tedy za celou conquestovou část ligy. Kochejte se.

Statistiky 1. až 7. kola
HrdinaWinratioVýhryProhryBanned
Druid53,1%171513
Hunter44,4%453
Mage44,1%15198
Paladin46,5%20234
Priest26,0%6176
Rogue68,8%1150
Shaman57,1%861
Warlock58,1%251814
Warrior55,0%1197

Z většího vzorku her se přesněji určuje úspěšnost jednotlivých tříd, než z pouhých čtyř zápasů. Jak sami můžete vidět, podstatně hranější než ostatní byla čtvěřice Druid, Mage, Paladin a Warlock, z nichž Paladin a Warlock shodně vycházejí s 43 hrami z celkových 117, tedy průměrně v každé třetí jsme mohli vidět tyto dvě populární třídy. Warlock je však podstatně úspěšnější z hlediska win ratia, 58,1% je solidní číslo.

Z hlediska statistiky úspěšnosti však Warlocka poráží Rogue, která není příliš populární, ale očividně funguje jako counter na určité lineupy. Výhra v 11 ze 16 pokusů, takové číslo nezní vůbec špatně, navíc ani přes tuto úspěšnost nebyl Rogue ani jednou zabanován! Tady kraluje právě Warlock těsně před Druidem, Paladin byl paradoxně zabanován pouze čtyřikrát. A která třída na tom byla nejhůř? Bohužel hráči překvapivě nesbírali moc úspěchů s Pristem.

Zajímavá je také statistiky z hlediska počtu her v jednotlivých zápasech. V 10 případech zápas skončil výsledkem 3:2, nejčastěji (13x) s rozdílem dvou her 3:1, pětkrát jsme mohli vidět čistou sérii a hned dvakrát u toho jako vítěz byl Raidy z eEriness. Ironií je pouze to, že tento hráč všechny své čtyři porážky nasbíral právě nejtěsnějším rozdílem jediné hry.


A jak vidíte dosavadní průběh vy? Očekávali jste jiná jména na prvních pozicích nebo vám přijde aktuální pořadí adekvátní? Kterým hráčům byste nejvíce přáli postup na LAN finále, kam se dostane nejlepší čtveřice? Svůj názor můžete vyjádřit v komentářích či anketě níže. Stejně jako tomu bylo v první polovině, tak i od tohoto pátku se můžete těšit na pravidelná vysílání PLAYzoneTV s vašimi oblíbenými hlasy CzechClouda, D0L1Ka, Pida či Capsiora. Celkem 20 záznamů z třetího až sedmého kola naleznete na našem YouTube kanále PZTV.

MČR

Štítky: Playzone liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.