Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Denyk (#5)

11. 1. 2021 | 19:30 League of Legends
Petr "Denyk" Haramach má za sebou premiérovou sezónu v LEC, během níž se dostal se svými Misfits jednou i do play-off. Obecně se ale dá říci, že se dalo dosáhnout i lepších výsledků a ani individuálně Denyk nemůže být stoprocentně spokojen. V létě totiž musel o své místo v sestavě pořádně bojovat. Jak vzpomíná na rok 2020?
Denyk Misfits
Denyk Misfits
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK a také dnešní související rozhovor vám přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. Denyk na jaře posílil novou soupisku Misfits a hned od prvních her byla vyzdvihována jeho synergie s junglerem Razorkem. Obecně podával Denyk solidní výkony a výrazně přispěl k postupu do play-off, kde však Misfits vypadli již v prvním kole a skončili až šestí. Před letním splitem chtěli Misfits posílit a zahájit tažení na Worlds. Se střelcem Kobbem ale přišel také support Doss, který Denyka dostal na velkou část splitu mimo základní pětku. Český support se sice do sestavy ještě vrátil, ale do play-off už týmu nepomohl a Misfits zakončili split na osmém místě.


Jak bys krátce obecně zhodnotil letošní sezónu ze svého pohledu?

Ahoj, zdravím všechny fanoušky českého esportu. Tento rok bych hodnodil spíše kladně, zahrál jsem si v LEC vyzkoušel jsem si, jaké to je být náhradníkem, nabral mnoho zkušeností, jak už herně, tak v osobním životě. Řekl bych, že jsem spokojen s tím, co se za poslední rok událo. Sice bych si přál hrát víc, ale bohužel to nebylo mé rozhodnutí.

Na začátku roku jsi posílil Misfits, kteří měli na LEC poměry dost nezkušenou sestavu. Jaké jste měli předsezónní ambice? 

Na začátku nám bylo řečeno, že se tým má sehrát a první split je jedno jaký uhrajeme výsledek, hlavně aby věděli, že nám to funguje a máme šanci v letním splitu hrát o slot na Worlds. 

V průběhu splitu jste zaznamenali i období, kdy jste z 10 utkání prohráli jen dvě. Proč se nepovedlo umístit v play-off ještě lépe?

Myslím si, že jsme jako celek nebyli zkušení a trochu jsme po páté nebo šesté výhře usnuli na vavřínech a zaspali metu. Pak jsme se nedokázali rychle vrátit do hry. Co se týče výkonů týmu, tak jsme nebyli dostatečně sehraní a to se projevilo v play-off. Svůj osobní výkon ve spring splitu bych hodnotil kladně, myslím si, že jsem byl mezi pěti nejlepšími supporty v LEC.

Denyk
Denyk
Zdroj: LOL Esports / Flickr

Přes postup do play-off Misfits měnili před letním splitem sestavu a změny se pro mnohé nečekaně dotkly i tebe. Jak jsi prožíval tehdejší situaci?

Bral jsem to jako zklamání a to, že nám koučing stuff nevěří, i to se bohužel někdy děje, ale myslím si, že jsem se s tím popral dobře a dost mi to dalo. Soustředil jsem se sám na sebe a na rozvoj sebe samotného, protože jsem s týmem ani netrénoval. Vedení preferovalo hrát s druhým supportem. 

Do sestavy ses v závěru splitu vrátil, ale do play-off se vám nakonec postoupit nepovedlo. Díky čemu ses dostal zpět do sestavy? 

Dostal jsem se zpět do sestavy díky tomu, že tým neměl žádného lídra a zkrátka nikoho, kdo by zvedal morálku a pomáhal vést junglerovi hru. Tlak jsem žádný necítil, já pod stresem nehraju, prostě si jdu zahrát a buďto zahraju dobře a nebo ne. Je to takový test, kdy člověk zjistí na čem má v podstatě pracovat. Jak už jsem říkal, s týmem jsem dva měsíce nehrál a byla to sranda za týden naskočit do herního režimu. Ale mě to bavilo a zápasy jsem si fakt užíval.

Jak podle tebe ovlivnil koronavirus letošní sezónu? Dotkl se nějak konkrétně i tebe či tvého týmu?

Co se týče koronaviru, tak bych řekl, že některým týmům vyhovuje hrát off stage a někaterým zase ne. Já osobně raději hraji na stage a ano řekl bych, že hráčům to ovlivnilo psychiku hodně. Měli strach o své rodiny a jestli se vůbec mohou vrátit domů. Bohužel dnešní doba není moc příznivá, ale všichni se s tím nějak musíme vypořádat.

Nový rok a zvenčí to může vypadat, že tě čeká dost podobná role jako v posledním splitu. Jak se cítíš ohledně změn v sestavě? 

Misfits se rozhodli vytvořit 7man roster a já jakožto hráč to musím respektovat. Scrimujeme s Vanderem oba, pomáháme si a snažíme se, aby to šlapalo. Co se týče ostatních hráčů jsem spokojen. To, kdo bude hrát zápasy rozhodnou až trenéři.

Denyk
Denyk
Foto: Misfits Gaming

Jaké máte ambice jako tým do další sezóny a máš nějaké individuální cíle?

Můj individuální cíl je být co nejlepší to jen půjde a dostat se na worlds. Týmové bych řekl, že jsou podobné :). 

Díky za rozhovor. Máš nějaký závěrečný vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone? 

Díky moc všem, co podporujete každého českého hráče v zahraničí. Budu moc rád, když mě budete sledovat na mých sociálních sítích (Twitter, Facebook, Instagram) a na streamu, všem přeji úspěšný rok 2021! 


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  6.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  7.  Česká republika Adam "Random" Grepl
  8.  Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník
  9.  Česká republika David "Jejky" Jakubec
  10.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh

Hlasovali: Tomáš "Nightshare" Kněžínek, Radim "Zizou" Zaoral, Jan "Worry" Voráček, David "Krakeer" Bruk, Dalibor "Dalijes" Vacek, Luong "Narama" Nguyen, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský, Dominik "Speedy" Hanus, Richard "Micro" Mendl, Marek "Krewca" Krejčík, Tomáš "Mortsche" Anděl, Jan "Kangae" Sekanina, Prokop "Hippowan" Sojka, Čtenáři webu playzone.cz