Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: oskar (#5)

23. 1. 2021 | 15:43 Counter-Strike 2
Páté místo v letošním žebříčku TOP 20 CZSK obsadil Tomáš "oskar" Šťastný. Jeden z nejúspěšnějších zástupců česko-slovenské scény byl v minulých letech zvyklý na nejvyšší příčky, ale letos mu v tom bránilo poměrně dlouhé období bez týmu a samozřejmě také velké úspěchy českých jedniček ze SINNERS.
TOP 10 CZSK 2020: oskar (#5)
TOP 10 CZSK 2020: oskar (#5)
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK a tím pádem také tento rozhovor vám přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. Po působení v mousesports a HellRaisers posílil oskar na začátku roku 2020 tým Sprout. S německým týmem odehrál například DreamHack Open v Lipsku. Po neúspěšné kvalifikaci na evropský Minor dokázal oskar se Sprout například vyhrát německou ligu ESL Meisterschaft, ale už v dubnu jeho angažmá skončilo. V průběhu roku si zahrál krátce i v Tipsport COOL lize pod křídly Gravity, ale serióznější nabídku dostal v létě od týmu Selectah!, ve kterém spojil síly s Edwardem. Bez organizace ale tým pospolu dlouho nevydržel a na podzim se tak oskar opět ocitl bez týmu. Brzy ale posílil domácí jedničku SINNERS, kteří po vítězství na Vodafone MČR chtěli co nejlépe vyztužit soupisku pro mezinárodní turnaje.


Pojďme postupně. S jakými očekáváními jsi vstupoval do roku 2020, ještě spolu se Sprout?

Tak chtěli jsme hrát pravidelně turnaje a dostat se do top15. Jinak já jsem měl velké ambice a i ten nějaký potenciál v tom týmu byl, ale nakonec to nedopadlo.

Jak se ohlížíš právě na své působení ve Sprout. Co chybělo k větším úspěchům a jak probíhal tvůj odchod? 

Naše hra byla docela dost zmatená, herně jsme si nesedli ale to nebyl důvod mého odchodu. Jinak odchod proběhl hladce, s klukama z managementu jsme se normálně dohodli a žádné problémy mi nedělali.

Před rokem ses zmínil o tom, že domácí scénu nesleduješ, ale před několika měsíci sis zahrál i za Gravity v Tipsport COOL lize. Ovlivnilo tě to nějak v pozdějším rozhodnutí posílit SINNERS?

To s tím nemá vůbec nic společného, zaprvé ta nabídka na hostování v Gravity přišla, když jsem streamoval a já neměl zrovna žádný plán, takže jsem přijal. Bohužel mi streamování nebylo umožněno, ale i tak jsem si chtěl zahrát nějakou srandu a kouknout se, jak to tu chodí. Mimo scénu jsem byl dost dlouho.

Oskar posilou týmu Sprout
Oskar posilou týmu Sprout
Zdroj: Sprout

Na podzim sis zahrál po boku Edwarda v týmu Selectah!. Jak ses do týmu dostal a jak se ohlížíš na toto období? 

Přišla mi nabídka od původního trenéra selectah, uběhlo dost času a hrát bez týmu mě nebavilo, tak jsem to zkusil, ale za ten stres a nervy to nestálo. Byl to docela dost přeegovanej tým a složenej úplně nesmyslně a úpřímně jsem docela litoval, že jsem do toho šel. 

Jak ovlivnil tvůj rok koronavirus a jak se díváš na debaty ohledně výhod a nevýhod online a offline prostředí?

Já to vůbec neřeším, ale ty LAN akce chybí dost a myslím, že chybí všem hráčům i fanouškům. Snad se brzy dočkáme nějaké LAN. Jinak já si myslím, že některé týmy to určitě zvýhodní, takový ty, kterým to prostě doma padá a cítí se v domácím prostředí pohodlně.

Mnozí o podobném návratu velké domácí hvězdy snili už delší dobu. Proč ses nakonec rozhodl posílit SINNERS? 

SINNERS potvrdili svoji dominanci a dostal jsem nabídku, já ji přijal, protože na tým z Evropy bych mohl čekat ještě klidně dalších deset let a třeba by ani nepřišla. Jsem rád, že ta nabídka přišla od SINNERS, skillově na tom jsou kluci dobře a můžeme se vypracovat ve stabilní top 20 tým. 

S týmem už jste dokázali obsadit třeba druhé místo ve Vulkan Fight Series. Jak vypadá tvoje role oproti jiným týmům a jak jsi spokojen s prací svých spoluhráčů?

Moje role se nijak nemění, vše skoro při starém, já už jen čekám, kdy mě hitne forma, abych mohl hrát kvalitně každý zápas a ne jednou za čtyři mapy. Měl jsem několik pauz během toho roku a hodně mi to uškodilo. Jinak s prací hříšníků jsem docela spokojenej. I když děláme zbytečný chyby, máme občas chaotickou komunici, ale to jsou problémy, na kterých se dá pracovat a postupně je eliminovat.

Oznámení příchodu oskara do SINNERS
Oznámení příchodu oskara do SINNERS
Zdroj: SINNERS

Stále jste spolu poměrně krátkou dobu. Jak ale zatím hodnotíš vaši aktuální sílu a jaký je podle tebe týmový potenciál?

Potenciál máme a naše síla je jak na horksý dráze, nejsme stabilní a spíše za běhu se snažíme fixovat chyby. Taky hrajeme docela dost turnajů a kvalifikací, no a přehranost tomu soustředění nepomáhá.

Díky moc za rozhovor a hodně štěstí v nové sezóně. Chceš na závěr něco komunitě vzkázat?

Děkuji ti za rozhovor a děkuji fanouškům za jejich pozitivní a motivační vzkazy.


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5.  Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
  6.  Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
  7.  Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.