Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo je největším favoritem AORUS MČR Tour? Celá špička se představí v jiných složeních

30. 6. 2021 | 19:34 Counter-Strike 2
AORUS MČR Tour vypukne již tento pátek. Do turnaje si vysloužilo pozvánky osm nejlepších týmů z MČR klasifikace, dva však odmítly, čímž se pořadí mírně posunulo. Pojďme si v rámci první části preview představit čtveřici, která je nasazena nejvýše a měla by platit za největší favority.
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

ENTERPRISE esports

Vzhledem k tomu, že Entropiq Prague se rozhodli nepřijmout pozvánku a vzdát se boje o druhý postupový slot na Vodafone MČR 2021, tak nasazeným týmem číslo jedna se rázem stává sestava ENTERPRISE. Ta sice na úvodní HAL3000 MČR Tour skončila před branami play-off, v 1. Tipsport COOL lize ale dokráčela do finále a má v tuto chvíli na kontě druhý nejvyšší počet MČR bodů. Letošní pětice vypadala na začátku roku našlapaně, ale od tohoto týdne již dost možná nebude skutečností. Na AORUS MČR Tour se totiž představí obměněná sestava, jež v tuto chvíli není nijak oficiální, ale leccos naznačuje. Za týmem by nově měl stát několikanásobný mistr ČR KETUBOR, který by si ze slovenské reprezentace rád přivedl dvě mladé pušky. Právě tento víkend může být velkou zkouškou potenciálního nového složení, a to v oslabeném startovním pole. Méně než play-off se od ENTERPRISE očekávat nedá, současně jde o jednoho z největších kandidátů na postupový slot na MČR.

KETUBOR
KETUBOR
Foto: MČR 2016

eSuba

  • Dominik 'blogg1s' Janita
  • Dominik 'NIO' Maxian
  • Lukáš 'luko' Hrabčík
  • Peter 'jaro' Rauch
  • Matěj 'twist' Petráš
  • Tomáš 'benq1' Masaryk – trenér
  • Martin 'Pechyn' Pechoušek – host

Čerstvých změn v sestavě ENTERPRISE se při neúčasti dvou dalších konkurentů bude snažit využít eSuba. Tradiční jméno širší domácí špičky za sebou nemá ideální jarní část sezóny, ale základní pětice zatím zůstává stejná, ačkoliv se nabízí hned několik změn. Něco byl ale na AORUS MČR Tour přece jenom mohlo být jinak. S týmem je na turnaj nahlášený Pechyn, naposledy hráč rozpadlých Sampi, který by měl jako host naskočit do akce namísto jara. Pechyn v minulosti pod taktovkou benq1ho v eSubě působil a na kontě zde má třeba dvě stříbra z MČR 2017 a 2018. Pokud chce eSuba něco před letní částí sezóny něco změnit, tak právě Pechyn je jedním z nejžhavějších volných agentů. Také pro něj může být tento víkend křtem ohněm, těžko však předem odhadovat, v jaké míře se na serveru představí. Přece jenom se nedá očekávat, že by měl s týmem tolik natrénováno a čerstvé změny mohou být v krátkodobém horizontu spíše ku škodě. eSuba může o víkendu ukázat, že na to má.

Pechyn
Pechyn
Foto: MČR 2018

Dynamo Eclot

U třetího nasazeného celku se projeví dvě změny v sestavě, obě jsou však oficiálně již od poloviny června známé. Dynamo Eclot po přejmenování přivítalo dva staré známé, kterými jsou dva vicemistři ČR z roku 2019. Filip 'K1-FiDa' Dvořák a Adam 'ZEDc' Bartko to v DNE moc dobře znají a nyní se konečně budou moci věnovat hraní na plný úvazek. Zbytek sestavy má letos na kontě vypadnutí ze skupiny na HAL3000 MČR Tour a 5. místo v Tipsport COOL lize, celkově se ale očekává postupné zvýšení úrovně Dynamo Eclot, a to samozřejmě díky lepším podmínkám. V rámci tohoto turnaje navíc mohou vytěžit z oslabené konkurence, normálně by se sice mezi největší favority neřadili, ale nyní budou mít z elitního kvarteta nejvíce netrénováno. Pokud si K1-FiDa s novými kolegy v posledních dvou týdnech pořádně máknuli, může již o černého koně na postup na letošní MČR.

ZEDc
ZEDc
Foto: MČR 2019

Dark Tigers

Elitní losovací koš a první kvarteto představených týmů uzavírá další tradiční organizace Dark Tigers. Ta zatím prožívá dost nešťastnou sezónu, kdy se na začátku sezóny podařilo dát dohromady finální sestavu až na druhý pokus a od té doby se z týmu postupně pakovali již čtyři hráči. Podobně jako Sampi.Tipsport, tak i DTG jsou aktuálně ve fázi proměny celé sestavy, ale na rozdíl od Sampi mají pohromadě provizorní pětici, která vedle tohoto turnaje dohrávala také ligu ESEA Main, kde jen těsně nepostoupila do play-off. Od této sestavy se dá jen těžko odhadovat, co čekat – jisté však je, že jedním z charakteristických prvků jejich hry bude nevyzpytatelnost. Individuální kvalita celé pětici tygrů nechybí a nad papírově slabšími týmy by měli mít navrch, současně se ale nedá očekávat, že by týmy ze špičky dokázali vícekrát zdolat. Nebo budeme svědky neskutečné pohádky?

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.