Přejít k hlavnímu obsahu

Další krok ve vývoji herního nábytku. IKEA spolupracuje s ROG a přináší sérii plnou unikátních kousků

23. 9. 2021 | 09:00 Všechny hry Lifestyle
Jak hry stále více pronikají do našeho každodenního života, vzrůstá potřeba nejen dobrého hardwaru, sluchátek či myši, ale také dalších kvalitních pomůcek, jako je řádná herní židle nebo stůl. Švédský gigant IKEA nyní přichází s celou řadou zaměřenou na vášnivé hráče, a to ve spolupráci se značkou ROG.
IKEA spolupracuje s ROG a přináší sérii plnou unikátních kousků
IKEA spolupracuje s ROG a přináší sérii plnou unikátních kousků
Zdroj: IKEA/ROG

Spolupráce se společností Asus není žádným překvapením, IKEA ji na svých webových stránkách uvedla již před rokemEwa Rychert na pozici Global Business Leader Workspaces okomentovala novou sérii a spolupráci: „V IKEA máme s vymýšlením chytrých řešení při zařizování domácnosti velké zkušenosti, ale hraní počítačových her pro nás ještě není tak zcela probádaná oblast. Abychom tedy dokázali pro hráče vytvořit vysoce výkonná řešení, spojili jsme se se skutečným odborníkem na hraní her – s Republic of Gamers.“ 

První kousky vyšly již v únoru, ale pouze pro čínský trh. Nová série obsahuje více než 30 produktů, malých i velkých. Najdete v ní celkem 6 produktových rodin s již tradičními jmény: Uppspel, Lånespelare, Matchspel, Gruppspel, Utespelare a Hudvudspelare. Produkty rodiny Uppsel byly vytvořeny ve spolupráci se značkou ROG, tedy Republic of Gamers, která spadá pod Asus. 

Některé kousky jsou očividné, jako herní stoly a židle. Tvůrci ale myslí na vše a nechybí ani šikovné kulaté lampy pro streamery nebo polštáře za krk a držáky na hrnky, aby bylo dlouhé sezení u stolu o něco pohodlnější. Ceny se i proto pohybují v poměrně širokém rozsahu. V obchodech se má tento nábytek objevit již příští měsíc. A pozor – pro jednou se nezapomnělo ani na Česko. Pro ochutnávku přikládáme pár fotografií, už podle nich soudíme, že se je rozhodně na co těšit. Nábytek bude dostupný v obchodních domech IKEA v Česku a na IKEA.cz již od 1. října 2021.

O obchodu IKEA na PLAYzone nepíšeme poprvé. Již v roce 2019 chystala s designéry ze společnosti UNYQ a firmou Area Academy výrobky určené pro lidi, co tráví nemálo času u počítače. S herním nábytkem obecně jako by se v poslední době roztrhl pytel a o zajímavé nápady a koncepty rozhodně není nouze. Japonská firma přišla s jedinečnou herní postelí a jiná společnost zase představila herní židli, která svým tvarem připomíná škorpiona a kokpit v jednom. Společnosti zároveň věnují hernímu nábytku pravděpodobně velkou péči, jistá britská společnost krátce před prázdninami sháněla recenzenta pro chystanou herní postel

Co na novou sérii ze spolupráce firem IKEA a Asus říkáte vy? Plánujete si něco pořídit? 

Nová série herního nábytku a doplňků
Nová série herního nábytku a doplňků
Zdroj: IKEA
Nová série herního nábytku a doplňků
Nová série herního nábytku a doplňků
Zdroj: IKEA
Nová série herního nábytku a doplňků
Nová série herního nábytku a doplňků
Zdroj: IKEA
Zdroj: polygon.com