Přejít k hlavnímu obsahu

DeeThane uspořádá další sbírku, tentokrát si pozve profesionály v oboru

26. 9. 2021 | 08:00 Všechny hry Zajímavost
Již několikrát v minulosti jsme dostali důkaz o tom, že když je potřeba, komunita se dokáže spojit. Jedním takovým důkazem jsou charitativní streamy Damiena "DeeThane" Danteho, který s nimi má bohatou zkušenost a pořádá je každý rok v prosinci. Stream byl oznámen i tento rok, ale Dee se chce vydat jinou cestou, než doposud.
Deethane
Deethane
Zdroj: Instagram/DeeThane

Na česko-slovenském Twitchi se každoročně pořádá několik charit. Některé provozují streameři, kteří si peníze možná nechají, z větší části ale vídáme, že streameři kolikrát i přesáhnou svou stanovenou hranici. Obdobně tomu bylo například u charity Agraela, nebo Damiena "DeeThane" Danteho. Zvláště poslední jmenovaný své angažmá na Twitchi a YouTube dost směřuje k charitativním sbírkám, které pořádá vždy v prosinci. Má to svou tradici, kterou opakuje i letos. V příspěvku na Instagramu zmiňuje projekt Hledá se Nemoc, ve kterém nepůjde jen o „pouhé" hraní a vybírání peněz. Tentokrát chce zvolit i jiný, edukativnější styl sbírky. 

Charita Hledá se Nemoc
Charita Hledá se Nemoc
Foto: DeeThane

Svým fanouškům dává příklad, že pokud bude vybírat na člověka po autonehodě, nejen, že bude vybírat na rehabilitační bazén, ale přizve si třeba chirurga, který mu nabídne profesionální pohled. Dále by si přizval někoho, kdo by mu povyprávěl o tom, jak je důležité být v autě připoutaný, nebo proč dodržovat rychlost apod. Fanoušky nyní prosí o pomoc, jakou nemoc, případně situaci, vybrat. Sbírka začne na přelomu listopadu a prosince. DeeThane má přitom s podobnými charitami dost zkušeností. V našem rozhovoru ze začátku letošního roku se nám svěřil, že podobné charity dělá už od roku 2014, s roční pauzou až do teď. Hlavním úspěchem Damiena ale bylo to, že za celou dobu, co charity pořádá, dokázal vybrat už 1 milion korun.

Krom pořádání charit se ale také věnuje odhalování podvodů a návodům, jak charity pořádat – letos například odhalil Nadaci Nova, která prezentovala auto pro malého Honzíka jako zakoupené, ale bylo zapůjčené. Dee ale nelenil a na celou kauzu upozornil, čímž Nova zbývající částku doplatila. Svým fanouškům a kolegům také vysvětlil, jak pořádat správnou charitativní sbírku. 

Zkrátka a dobře, Damien má srdce na správném místě. Snad mu to vydrží i následující roky, protože je jistě jedním z nejaktivnějších přispěvatelů charit na naší česko-slovenské scéně.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.