Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč zemřel ve věku pouhých 20 let

8. 11. 2021 | 14:50 Overwatch Lifestyle
Fanoušci esportu a Overwatche smutní. Jeden z nejlepších hráčů Overwatch League v roli supporta, Kim "Alarm" Kyung-bo, totiž tragicky zemřel ve věku 20 let. Ke kondolenci se přidává jak herní komunita, tak jeho kolegové z týmu Philadelphia Fusion.
Alarm
Alarm
Zdroj: Overwatch League

Osud si nevybírá. Minulý rok jsme se rozloučili s oblíbeným streamerem Reckfulem nebo úspěšným Call of Duty hráčem Ferem, letos dal světu sbohem oblíbený komentátor a bývalý profesionální KiXSTAr. Do hráčského nebe za nimi nyní odchází další mladá hvězda. Naprosto devastující zpráva, která o víkendu obletěla internet, zabolela hlavně fanoušky FPS titulu Overwatch. Organizace Philadelphia Fusion totiž oznámila, že jejich hráč na pozici supporta, Kim “Alarm” Kyung-bo, tragicky zemřel. Příčinu úmrtí se jeho rodina rozhodla veřejnosti nesdělit.

Alarm
Alarm
Foto: Philadelphia Fusion

Alarm svoji cestu mezi světovou špičku odstartoval již v roce 2016 a přes angažmá v jihokorejských týmech se dostal až do slavné Overwatch League. Tam se v týmu Philadelphia Fusion propracoval mezi nejlepší supporty světa. Dařilo se mu na nejvyšší úrovni dokonce tak moc, že vloni obdržel ocenění nejlepšího nováčka sezóny.

Jihokorejské hvězdě bylo teprve dvacet let, Alarm však nebyl uznávaný pouze za své hráčské dovednosti. Respektovaný byl také za jeho lidské vlastnosti, které prokazoval jako spoluhráč i soupeř. „Alarm byl srdcem a duší naší organizace. Naše myšlenky a modlitby směřují k jeho truchlící rodině a přátelům,“ zní v oficiálním prohlášení organizace. K jeho smrti se vyjadřují jak kolegové, tak i širší esportová veřejnost, kterou smrt zasáhla.

Příčinu úmrtí Alarma neznáme, support týmu z Philadelphie ale navždy zůstane v srdcích fanoušků Overwatche.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Zdroj: ginx.tv
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.