Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba, Dynamo Eclot, Entropiq Prague – jeden musí z kola ven. Nebo snad někoho zaskočí GLORE?

21. 11. 2021 | 15:30 Counter-Strike 2 Preview
Vodafone Mistrovství České republiky v Counter-Strike: Global Offensive odstartuje své jubilejní desáté finále již ve středu. Vůbec poprvé se na stage odehraje každý jeden zápas, fanoušci CS:GO si tedy letos přijdou obzvlášť na své. Celé dění odšpuntuje skupina A, ve které najdeme tři zajímavé celky a jednoho outsidera. Do play-off se mohou dostat jen dva, kdo si vytáhne černého Petra?
Preview skupiny A
Preview skupiny A
Zdroj: PLAYzone

Letošní scéna je obzvlášť vyrovnaná, mezi užší špičkou se dá říci, že se pohybuje pět nebo šest týmů. Ať by tedy losování skupinové fáze Vodafone MČR dopadlo jakkoliv, nějaká ta skupina smrti by za jakýchkoliv okolností vždy vznikla. Tak je to ale správné, protože nikdo by neměl dostat nic zadarmo. Protože od všech se očekávají kvalitní výkony už ve skupinové fázi. U koho se nedostaví, ten se s vrcholem letošní sezóny bude muset rozloučit. Všech osm účastníků jsme si postupně již představili, nyní nastává ten správný čas se zaměřit na samotné skupiny.

Představení účastníků Vodafone MČR 2021:

Začneme samozřejmě Áčkem, jehož hlavním jménem a nejvýše nasazeným týmem je eSuba. Ta se na Vodafone MČR kvalifikovala skrze AORUS MČR Tour jako druhý tým vůbec. Jistotu postupu v průběhu sezóny získali také Entropiq Prague, kteří ale nepostoupili napřímo, tudíž byli zařazeni mezi nenasazené týmy a tím zamíchali osudím. Druhým nasazeným týmem této skupiny jsou Dynamo Eclot, kteří opanovali závěrečnou zastávku AOC MČR Tour poté, co do ní neplánovali ani zasáhnout. Čtyřčlennou skupinu A uzavírá tým GLORE, jeden ze dvou outsiderů letošního finále. Jeho hráči už v průběhu roku krásný příběh napsali a budou jistě hrát uvolněně.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

GLORE byli letos podceňovaní už mnohokrát a určitě mohou v některých zápasech zvučnější týmy potrápit, nebo jim třeba i vzít mapu. Málokdo však očekává, že by mohli napřímo zasáhnout do postupových bojů, k čemuž je potřeba dvakrát zvítězit. Nejvíce se tedy v prvním skupinovém preview zaměříme hlavně na trojlístek eSuba, Dynamo Eclot a Entropiq Prague, protože u něj se očekává, že se bude rvát o dva postupové sloty do play-off.

eSuba

eSuba

 Česká republika blogg1s
 Slovensko luko
 Česká republika twist
 Česká republika Pechyn
 Slovensko sAvana

 Slovensko benq1

eSuba

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
  Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika​​ Valencio
 Česká republika capseN

 Česká republika bfull

 Entropiq - logo

Entropiq Prague

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika KWERTZZ

 Česká republika StormZ

eSuba

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko SMK-
 Slovensko StuFF
 Česká republika Cr1nged
 Slovensko naturaL

 Slovensko pateeer

V nejlepší formě se zdá být eSuba, která se parádně předvedla na V4 Future Sports Festivalu a tohle momentum si jistě přiveze i do Brna. Dynamo Eclot jdou od příchodu Lukáše 'capseN' Koláčného také postupně nahoru a jejich forma by měla na Vodafone MČR vyvrcholit. Entropiq Prague se oproti tomu od příchodu Simona 'KWERTZZ' Horáka tak nějak stále hledají. Na Orange Mistrovství Slovenska vypadli ve skupině, v REPUBLEAGUE TIPOS je vyřadili Dynamo Eclot a na LAN finále Sazka eLEAGUE skončili jako jediní bez medaile, když nestačili na eSubu. Jejich podzimní bilance s přímými konkurenty ve skupině A tedy není vůbec příjemná. Po několika nezdarech se očekává, že na Vodafone MČR přijde úspěch, nebo přijdou velké změny. Hráči okolo Michala 'leckr' Kadlíčka musejí najít to nejlepší, co všichni víme, že v sobě mají. A jako vicemistři to předvést na 120 procent.

Hned v úvodním duelu skupiny se Entropiq Prague postaví Dynamu Eclot. V kádru DNE bude mít speciální motivaci zmíněný capseN, který bude chtít znovu ukázat svému bývalému zaměstnavateli, že jeho vyřazením z kádru udělal velkou chybu. Ideálně jej třeba i poslat domů. V REPUBLEAGUE TIPOS nasázel EIQ +30 v poměru zabití a úmrtí a byl jasnou hvězdou. Offline prostředí si navíc umí užít, o to živější na stage v Brně bude. Dynamo Eclot ale samozřejmě není jen o něm, celkově jde o dobře namazaný stroj, ve kterém všech šest součástek šlape tak, jak má. Příchodem hvězdného snipera už v DNE nenajdeme žádnou velkou slabinu, zkušeností má celý tým také na rozdávání. Ty budou potřeba také proto, že na vzájemný duel s EIQ Prague může dojít klidně dvakrát.

O něco jednodušší vstup do turnaje bude mít eSuba, která na úvod vyzve GLORE. Outsideři se budou spoléhat na moment překvapení, doplněný o hvězdný výkon Samuela 'SMK-' Kellnera. Ten v domácích soutěžích patří statisticky mezi nejlepší hráče i přesto, že jeho tým zrovna nepatří mezi ty, kteří sbírají medaile. Pokud se dostane do herní pohody a eSuba si na něj nedá pozor, bude zaděláno na problém. Obecně se ale očekává, že eSuba by tento duel měla zvládnout a poprat se o postup s Dynamo Eclot a Entropiq Prague. Tým už dávno není jen o výkonech Dominika 'blogg1s' Janita, především Lukáš 'sAvana' Lintner ladí před svojí premiérou v Brně také slušnou formu. LAN prostředí navíc eSubě hodně svědčí, proto se od ní ze skupiny A očekává možná nejvíce.

Kdo zvládne těžké boje ve skupině a postoupí do play-off? Koho nejvíce favorizujete na první místo ve skupině? Který tým se představí v nejlepší formě a komu to naopak nebude padat? To se dozvíme už tuhle středu!

Harmonogram skupiny A:

  • Středa 17:00 –  Česká republika eSuba vs.  Slovensko GLORE
  • Středa 20:00 –  Česká republika Dynamo Eclot vs.  Česká republika Entropiq Prague
  • Pátek 10:00 – zápas poražených 1. kola
  • Pátek 17:30 – zápas vítězů 1. kola
  • Sobota 10:00 – zápas o 2. postupové místo
MČR PC
MČR PC
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.