Přejít k hlavnímu obsahu

Nová éra Vitality je tady! Do týmu oficiálně přichází trio z Astralis

5. 1. 2022 | 18:05 Counter-Strike 2 Přestup
Pro bezprecedentní krok se pro rok 2022 rozhodla francouzská organizace Vitality. Pro rok 2022 totiž zůstanou z loňské sestavy pouze tři hráči, které doplní trio z Astralis. Ve Vitality se tak vytvoří mix těch nejlepších hráčů z dvou nejsilnějších zemí.
Team Vitality
Team Vitality
Zdroj: oficiální oznámení

V roce 2021 byl králem CS:GO tým NAVI, v letošním roce tak sáhla řada týmů do sestavy s cílem získat pozici světové jedničky. Jedním z těchto týmů je také Vitality. Ti byli dosud jedním z mála celků na světové špičce složených z hráčů jedné národnosti, to je všakteď  minulostí.

Do Vitality totiž pro rok 2022 přichází hned trojice jmen, která stála u dominantní éry týmu Astralis. Těmi jsou legendární kouč Danny "⁠zonic⁠" Sørensen a  dvojice hráčů - Peter "⁠dupreeh⁠" Rasmussen a Emil "⁠Magisk⁠" Reif. Ti byli na konci listopadu posazeni na lavičku nejúspěšnějšího týmu v historii CS:GO, přesto se rozhodli zůstat spolu a spojit se s Vitality. Jde tak o historický krok, je to totiž poprvé, co se dva týmy různých národností ze světové špičky spojily v jeden.

Ve Vitality si vytáhli Černého Petra lurker Jayson "⁠Kyojin⁠" Nguyen Van a legendární Richard "shox" Papillon, který již našel nový domov v americkém celku Liquid. Již dříve v minulém roce skončil v týmu kouč Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam, který by podle spekulací mohl zamířit do G2.

Jedná se tak o další z řady velký přestupů na světové scéně. Již v pondělí byl oznámen například přestup ropze do FaZe, tým G2 zase oficiálně oznámil příchod m0NESYho a MOUZ oznámili povýšení torzsiho do hlavního týmu. Už teď je tak jisté, že na IEM Katowice, které by měly být prvním velkým turnajem roku, nebude o příběhy nouze.

Sestava týmu Vitality pro rok 2022 je následující:

 Francie Dan "apEX" Madesclaire
 Francie Mathieu "ZywOo" Herbaut
 Francie Kévin "misutaaa" Rabier
 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Emil "Magisk" Reif

 Dánsko Danny "zonic" Sørensen – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: Team Vitality
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.