Přejít k hlavnímu obsahu

Herní balíčky na pomoc Ukrajině. Riot Games spouští týdenní akci

Riot naskakuje na vlnu solidarity a podpory oblastem zasažených konfliktem na Ukrajině. Po dobu sedmi dní bude probíhat sbírka, do které může každý hráč přispět. Jak přiložit ruku k dílu?
Světový šampionát v League of Legends
Světový šampionát v League of Legends
Zdroj: Riot Games

„Válka na Ukrajině způsobila rozšiřující se humanitární krizi“, začíná své prohlášení Riot. Od začátku jsou hráči z celého světa slyšet, že chtějí pomoci. Odezva dorazila-Riot Games chce také.

Od 5. března do 12. března bude veškerý výtěžek z prodeje battle passů pro VALORANT, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics a Wild Rift, stejně tak všechny nové skiny z Bee řady v League of Legends, věnován na podporu humanitární pomoci v postižených regionech.

Bee skins
Bee skins
Zdroj: Riot Games

Kromě sbírky dotované hráči nákupem výše zmíněných položek daruje Riot 1 milion dollarů třem humanitárním neziskovým organizacím. Jedná se o:

  • International Medical Corps (Mezinárodní lékařský sbor)
  • Médecins Sans Frontières / Doctors Without Borders (Lékaři bez hranic / Lékaři bez hranic)
  • Polish Red Cross (Polský červený kříž)

Veškerý výtěžek z hráčské sbírky a dotace Riotu přímo podpoří humanitární pomoc na Ukrajině a v dalších postižených oblastech.

Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.