Přejít k hlavnímu obsahu

České týmy jedou bomby! eSuba i Dynamo Eclot dnes získali důležité výhry

8. 3. 2022 | 15:49 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí vydání Pinnacle Winter Series je tady a cesta za úspěchem dvou českých zástupců spolu s ním. Úvodní den eSubě ani Dynamu Eclot nevyšel, dnes to ale bylo o poznání jiné. Dočkáme se i v dalších kolech důvodů k radosti?
blogg1s X K1-FiDa
blogg1s X K1-FiDa
Zdroj: PLAYzone / MČR

Ve třetím pokračování zimní série od Relog Media jsme měli rekordních pět zástupců. Bohužel, trojlístek ENTERPRISE, Entropiq Prague a Sampi.Tipsport nepřežil regionální část, nejblíže k postupu měli EP, kteří ale nezvládli rozhodující páté kolo. Dynamo Eclot a eSuba však zazářili a tento týden vstoupili do hlavní fáze.

Pinnacle Winter Series #3 hostí spoustu elitních týmů a hned v prvním kole hráči Dynama Eclot poznali, zač je toho loket. Endpoint jim ani na jedné mapě nepovolili dvojciferný počet bodů, vstup do hlavní části turnaje DNE vůbec nevyšel. eSuba následně vyzvala GamerLegion s Patrikem 'Zero' Žúdelem v sestavě, ani tady se ale nekonalo překvapení a zástupce nejlepší světové třicítky český tým s klidem porazil.

Vzhledem k výsledkům z prvního kola bylo nutné si přivstat. Poražení vždy hrají zápasy dříve, Dynamo Eclot šlo tak do akce hned po snídani v 9:00. Jejich soupeřem byla esportová divize fotbalového klubu z Brugg, která na české střelce nevyzrála. DNE na Vertigu vyhráli 16:8 a Infernem v poměru 16:12 sérii ukončili.

O pár hodin později byla na řadě eSuba, aby rovněž dala zapomenout na úvodní zklamání. Jejím druhým soupeřem byla anglická sestava Into The Breach, kterou již dokázali porazit v minulé části turnaje. Dvě vítězná prodloužení (19:16) i přes slabší vlastní pick Nuke (5:16) znamenala další parádní výhru 2:1.

Zero na svůj dnešní zápas zatím čeká, jeho GamerLegion se utkají s Eternal Fire. Půjde tak o střetnutí dvou účastníků RMR kvalifikace. V turnaji máme také Martina 'STYKO' Styka, jeho Apeks uzavřou dnešní program zápasem s Tricked. Pokud by přišla prohra, tak mohou ve třetím kole potkat jeden z českých týmů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.