Přejít k hlavnímu obsahu

70 milionů korun putuje na Ukrajinu. Vývojář a hráči pomáhají

10. 3. 2022 | 16:10 League of Legends Zajímavost
Jak spousta lidí ráda říká, hráči nedělají nic dobrého a jen sedí a hrají hry. Čím dál více se ale ukazuje, že to není pravda a i hráči videoher jsou schopní darovat pořádný obnos peněz na pomoc těm, kteří to potřebují. Fanoušci her od Riot Games to ukázali také a dokázali vybrat peníze na pomoc válkou zasažené Ukrajině.
Nový skin BZZZIGGS na šampiona Ziggse
Nový skin BZZZIGGS na šampiona Ziggse
Zdroj: Riot Games

V Riot Games nejen, že umí dělat skvělé hry, ale ještě jsou schopni spolu se svou komunitou přispět na dobrou věc. Za pouhé čtyři dny totiž vývojáři League of Legends vybrali na pomoc válkou zasažené Ukrajině přes 3 miliony dolarů (68 milionů korun). Jak to dokázali?

Do her od Riotu (Valorant, Legends of Runterra, Teamfight Tactics a Wild Rift) dorazily nové battle passy. Všichni, kdo si od 5. března do 12. března zakoupí battle pass v jedné z her, přispějí na pomoc Ukrajině. 100 % z výdělku jde totiž právě na pomoc zasažené zemi, ale i dalším východním zemím v Evropě, kterých se situace dotkla. Protože početná komunita je i v League of Legends, vývojáři vytvořili nové včelí skiny na šampiony Orianna, Heimerdinger, Ziggs a Nunu a Willump. Tam platí do samé, jako u battle passů.

Komunita byla schopná za necelých 5 dnů vybrat 2 miliony dolarů. Samotný Riot Games přihodil jeden další milion, který se rozdělí mezi International Medical Corps, polský Červený kříž a organizaci Lékaři bez hranic. 

Je tak skvělé vidět, že pokud jde o dobrou věc, není to jen komunita okolo streamerů či rapperů, ale i prostí hráči videoher, kdo dokáže pomoci když je třeba.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.