Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite kapitola 3 sezóna 2 nabírá na obrátkách

22. 3. 2022 | 11:58 Fortnite Update hry
Dr. Slone je oficiálně zpět na ostrově a vede Imagined Order. Sezóna 2 se zaměří na totální válku mezi Imagined Order a Seven, organizací vedenou Foundation. Válka bude o převzetí kontroly nad ostrovem, kterou Imagined Order ztratil, když se ostrov obrátil „na druhou stranu“.
Fortnite kapitola 3 sezóna 2
Fortnite kapitola 3 sezóna 2
Zdroj: Epic Games

Fortnite kapitola 3, sezóna 2 začala, pro některé šťastlivce, a poskytla hráčům hloubkový pohled na Resistance, kterou Seven připravuje. Imagined Order provádí invazi na ostrov a hrdinové vystupují, aby je zastavili. Jedním z hrdinů, který se vydá na bojiště, aby pomohl Sedmičce, bude i Doctor Strange, nejnovější přírůstek v rámci spolupráce Fortnite. 

Do hry jsme byli uvedeni prostřednictvím traileru Fortnite Resistance. Můžeme se tak vžít přímo do role Strange tím, že koupíme battle pass. Kromě samotného doktora hráči také odemknou některé další ikonické předměty ze Strangeova příběhu. Spolupráce Epic s Marvelem totiž pokračuje, protože Dr. Strange a Prowler jsou nejnovějšími hrdiny. Kromě toho se Peely a Quackling v této nové sezóně stanou NPC.

Fortnite kapitola 3, sezóna 2
Fortnite kapitola 3, sezóna 2
Zdroj: Epic Games

S vydáním nejnovějšího traileru byla komunita svědkem i příjezdu tanků na ostrov a Dr. Slone deaktivovala možnost stavění na ostrově. Hráči nemohou stavět po dobu prvních devíti dnů a pouze v modu public. Tahle změna přitáhla do hry spoustu hráčů, kterým stavění zkrátka nesedlo a Fortnite pro ně tak nebyl klasickou střílečkou. Víme také, že Sedmička znovu zavede schopnost stavět. Epic Games místo toho přidal řadu nových mechanik jako je například tactical sprint. 

tactical sprint
tactical sprint
Zdroj: Epic Games

Do hry se přidávají i nové zbraně. Spolu s útočnou puškou spatří světlo světa i očekávaný Thermal AR jak od nás již víte měsíc. Nově je k dispozici i AUG s připojeným zaměřovačem.

nové zbraně
nové zbraně
Foto: Epic Games

Mapa, kromě pár lokací, na začátku sezóny zůstává převážně stejná jako pro sezónu 1. Brzy však dojde k masivním změnám, jak se IO a Seven utkají po celém ostrově. Už nyní víme, že nás v průběhu sezóny čekají čtyři velké aktualizace.

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.