Přejít k hlavnímu obsahu

Učitel zaujal tisíce hráčů. Český jazyk a matematika má své místo i na Twitchi

27. 4. 2022 | 16:10 Twitch
Vypadá to, že videoherní česká a slovenská scéna má konkurenci. Edukativní stream v podání českého učitele Robina Řežábka měl neskutečný ohlas a na jeden den, kdy vysílání běželo, dávali diváci přednost vzdělání před vším ostatním.
S Robinem
S Robinem
Zdroj: twitch.tv/srobinem (se souhlasem)

Domácí Twitch zažil v sobotu 9. 4. velice zajímavý den. Nepatřil totiž žádnému populárnímu streamerovi, na kterého pravidelně koukají stovky a tisíce diváků. Šestadvacetiletý učitel a streamer zároveň, Robin Řežábek, se na této platformě zaměřil na to, co umí nejlépe – na učení. Rozjel 24hodinové vysílání, které věnoval českému jazyku a matematice. Připravoval tak žáky k přijímacím zkouškám na 4letý a 6letý obor, čímž si vysloužil obdivuhodnou sledovanost. Odpočinkově pak zapnul třeba i VALORANT.

V jednu chvíli měl dokonce prvenství v počtu diváků na česko-slovenské scéně, když se na jeho kanále sešlo přes 3 tisíce lidí. Co je ale neuvěřitelné, že udržel svou sledovanost stabilně po skoro celou dobu svého dlouhého vysílání, kde probíral třeba mimo jiné matematické výrazy. S průměrným počtem přes 2 tisíce diváků si držel první místo skoro celý den.

Samotný učitel z toho má neuvěřitelnou radost: „Vytvořili jsme něco, co začíná mít smysl: dokážeme bavit lidi a zároveň jim předat něco, co jim pomůže proklouznout školním systémem jako po másle. Každý edukativní stream je samozřejmě zdarma, pouze mě lidé mohou dobrovolně podpořit.“

Momentálně je na záznamu z doučovacího streamu skoro 120 tisíc zhlédnutí.

S Robinem
S Robinem
Zdroj: Twitch
Štítky: stream, edukativní
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.