Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS překvapivě pouze remizovali s českým týmem! Spraví si chuť v Pinnacle Cupu?

3. 5. 2022 | 12:07 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká jednička musí zapomenout na zklamání z RMR v Bukurešti a dívat se dopředu na nové cíle. Ty se samozřejmě týkají jak zahraničních, tak i vybraných domácích soutěží, kde nemohou chybět. O víkendu však zaznamenali překvapivou ztrátu s týmem, od kterého by to málokdo čekal. Šlo jen o drobné pochybení, nebo konkurence SINNERS dohání?
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport CS:GO Bratislava
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Hříšníci se aktuálně nacházejí na 40. místě světového žebříčku. Po téhle stránce nemají z domácí scény vůbec žádnou konkurenci, což ještě prohloubily aktuální změny u v podstatě všech zástupců česko-slovenské špičky. I přesto se však překvapivě stalo, že v nedělním zápase Sazka eLEAGUE SINNERS zakopli!

V první dvou kolech si Sebastian „beastik“ Daňo a spol. pochutnali na Entropiq Prague a Dark Tigers, jejich třetím vyzyvatelem byla slovenská sestava ostravské organizace Cryptova. Úvodní Inferno šlo podle plánu (16:7) a také na volbě mapy soupeře (Overpass) vyhráli první stranu 10:5 i následné pistolky a dvě další povinná kola. Následně však přišla série sedmi vyhraných bodů a bylo srovnáno. SINNERS sice 26. kolo zvládli, Cryptova se však opět chopila otěží a závěrečnou 2vs5 situací dokázala mapu uzavřít těsně 16:14.

Není to historicky poprvé, co by hříšníci ztratili mapu v základní části Sazka eLEAGUE, tentokrát je to však hozená rukavice pro nejbližší konkurenty, aby poprvé ukradli SINNERS výhru Round Robin fáze. Na 1. místo tabulky se posunul jediný stoprocentní celek Dynamo Eclot, který má na kontě výhru s Inside Games, Entropiq Prague a eSubou. DNE tak i bez kouče udělali první kroky k tomu, aby dokázali projít přímo do semifinále.

SINNERS však dnes odpoledne budou mít jiné starosti. Opět změní soustředění na mezinárodní scénu, kde si budou chtít spravit chuť ve třetím kole Pinnacle Cupu IV. Právě tady svedli první souboje po vypadnutí z RMR v Bukurešti, po vybojované výhře nad Wislou Krakow a prohře s GamerLegion vyzvou dnes od 13:00 tým K23. Ten už má na kontě výhru s Dynamem Eclot, oba celky se poperou o přiblížení se postupu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.